StoryEditorOCM
SportBOMBA

Šokantne vijest iz Barcelone: propali su svi dogovori, jedan od najboljih nogometaša današnjice Leo Messi napušta klub

Piše R.R.
5. kolovoza 2021. - 20:59

Barcelona je na službenim stranicama objavila da neće realizirati novi ugovor s Leom Messijem zbog velikih neslaganja i ozbiljnih problema koji su nastali na današnjem sastanku.

Barcelone je objavila i službeno priopćenje u kojem stoji:

Barcelona i Lionel Messi su bili na dobrom putu postizanja dogovora, obje su strane imali jednake namjere oko potpisivanja novog ugovora, to se neće dogoditi zbog financijskih i strukturnih prepreka (reglulacije španjolske lige)

Kao rezultat cijele situacije Messi neće ostati u Barceloni. Obje strane iskreno žale što je došlo do ovakve situacije, jer želje igrača i kluba oko nastavka suradnje neće biti ispunjenje.

Barcelona izražava zahvalnost igraču na njegovom doprinosu tijekom pregovora i želji za ostankom, želimo mu sve najbolje u budućnosti, u privatnom i profesionalnom životu

Sve je ovo prilično šokantno, događanja podsjećaju na prošlogodišnja kada je Messi želio izaći s klauzulom iz Barcelone.  Predsjednik Joan Laporta prije samo tri dana kazao je kako je uvjeren da Messi ostaje u Barceloni

- Pregovaramo, proces je u tijeku i sve ide pravim smjerom, on želi ostati i mi ćemo napraviti sve što je moguće da se to ostvari – kazao je Laporta i dodao:

- Svi želimo gledati Messija u La Ligi jer je svjetska klasa, najbolji nogometaš današnjice i svima je jasno koja je on promocija za samo natjecanje. Sve što smo do sada napravili vodi nas u pravom smjeru.

Bilo je to prije samo tri dana. Činilo se tada da ovo nije samo floskula, iako je Messi bio na odmoru, načelno je dogovorena plaća od 35 milijuna eura godišnje. Istina, Barca je morala „osloboditi“ neka sredstva prodajom (pre)skupih igrača koji nisu ispunili očekivanja, ali to nije bio nimalo lagan posao.

Čelnici španjolske Lige su već krenuli u akciju pribavljanja svježeg kapitala s obzirom da je pandemija mnogima otkinula značajan dio financijske dobiti i za 2,7 milijardi eura postigla dogovor s grupacijom CVA investicijskim fondom specijaliziranim za sportska ulaganja prodavši deset posto dionica lige.

Novac koji bi se raspodijelio klubovima,  bio bi dovoljan Barci da se barem nakratko izvuče iz „financijske rupe“, No očito je sve negdje zapelo.

Messi je u Barcleonu stigao kao 13-godišnji dječak, za prvu je momčad debitirao 2004. godine te je u 778 nastupa postigao 672 pogotka u svim natjecanjima. S Barcelonom je Messi osvojio 10 naslova prvaka Španjolske, sedam španjolskih kupova i četiri Lige prvaka. Zašto je došlo do prekida epske suradnje koja traje 21 godinu, priča je koja će sasvim sigurno okupirati cijeli nogometni svijet sljedećih dana.

Još se nije niti „osušila tinta“ s priopćenja koje je poslala Barcelona, mnogi su uperili poglede prema Manchester Cityju kao mogućoj novoj destinaciji Argentinca i ponovnom radu s Pepom Guardiolom. No s Etihada su odgovorili da ovog ljeta ne planiraju akciju dovođenja Messija.

Nakon odlaska Cristiana Ronalda, pa nedavno i Sergija Ramosa iz Real Madrida, prije toga Neymara u pariški PSG, ovo je još jedan ogroman udarac za La Ligu, najbolji sdvjetski igrači je napuštaju, pitanje je kako će zadržati svoju atraktivnost. ovo je druge mega zvijezda.

30. travanj 2024 03:16