StoryEditorOCM
SportHVALE GA

Slavni Englezi oduševljeni Gvardiolom: ‘Najbolji mladi stoper svijeta, taj lik ima sve‘

Piše SPORT SD
23. veljače 2023. - 08:15

Joško Gvardiol još jednom je zaludio nogometni svijet, a za proboj na naslovnice vodećih sportskih medija ovoga puta bio mu je dovoljan pogodak kojim je u osmini finala Lige prvaka izbio pobjedu iz ruku engleskog velikana Manchester Cityja.

Hrvatski reprezentativac u 70. je minuti nadskočio obranu gostujućeg sastava i u Red Bull Areni postavio konačnih 1:1, a nakon utakmice nahvalila su ga brojna slavna lica iz svjetskog nogometa, prenose Sportske novosti.

Posebno su oduševljeni Gvardiolom bila trojica bivših engleskih reprezentativaca.

- Bio je to prekrasan ubačaj, ali pogledajte koliko je visoko on skočio, tu je postojao samo jedan pobjednik. Bio sam oprezan jer sam mislio da bi sudac mogao svirati prekršaj, ali svaka čast Gvardiolu. Bio je to zaista dobar skok - reći će u analizi BT Sporta Martin Keown.

Najtraženiji Vatreni oduševio je i Owena Hargreavesa koji ga je prozvao "najboljim mladim stoperom svijeta".

- Tehnički, fizički... ma on može i povući prema naprijed, može i driblati. Taj lik ima sve. Tko god ga dovede, dobit će stvarno posebnog igrača - komentira Hargreaves.

Na pohvale se nadovezao i Rio Ferdinand:

- Gledao sam ga na Svjetskom prvenstvu gdje je bio veličanstven. Ima stas i velik je te brz branič. Ali znate što mi odskače kod njega? Njegov temperament. Možete vi imati sve atribute koje želite, ali on je po temperamentu vrlu miran. A upravo je to ono što želite - zaključuje ikona Manchester Uniteda.

18. travanj 2024 16:36