StoryEditorOCM
SportFOTO: ODRŽAN TURNIR

Šest ekipa na šahovskom natjecanju, iz Šah kluba Zadar stižu izrazi sućuti zbog smrti Nevena Troskota, njihovog dugogodišnjeg člana i velikog zaljubljenika u šah

Piše Zadarski.hr
27. prosinca 2022. - 17:28

U hotelu A‘mare u Zadru je u ponedjeljak, 26. prosinca, održan 7. tradicionalni pozivni šahovski memorijal ‘‘Dine Morović‘‘, u organizaciji Šahovskog kluba ‘‘Zadar‘‘, pod pokroviteljstvom Zadarske županije, na kojem je sudjelovalo 6 ekipa (ŠK Goran - Bibinje, ŠK Brda - Split, ŠK Šibenik, ŠK Primošten, te ŠK Zadar 1 i 2).

Turnir je odigran po FIDE pravilima brzopoteznog šaha, tempo 3+2, po ekipnom Berger sistemu u 23 kola, na kojem je sudjelovalo ukupno 24 igrača.

Najuspješniji klub i ekipni pobjednik turnira je ŠK Brda iz Splita, dok su najuspješniji pojedinci IM Saša Režan (1. mjesto), FM Ivan Jakić (2. mjesto) i Ante Tomaš (3. mjesto). Ostali nagrađeni su Srećko Truta (najbolji veteran), Josip Birkić (najbolji junior), te Šimun Mrkić (najbolji kadet). Sudac turnira bio je Zlatko Šimunović, dok je  Mario Petani, predsjednik kluba, održao uvodnu riječ i otvorio turnir.

U tjednu između Božića i Nove godine u prostorijama ŠK Zadar održava se i mali klupski kadetski memorijal ‘‘Dine Morović‘‘, uz potporu Turističke zajednice Grada Zadra, sa nadom da će i kadetski memorijal postati tradicionalni turnir (pozivni ili otvorenog tipa) u idućim godinama, uz veći broj sudionika.

Iz Šahovskog kluba ‘‘Zadar‘‘ izražavaju sućut obitelji preminulog suca Nevena Troskota, koji je bio dugogodišnji član kluba i veliki zaljubljenik u ovu plemenitu igru.

16. lipanj 2024 02:25