StoryEditorOCM
SportOSVRT: TRI UTAKMICE

Sedam pobjeda u osam susreta, Vitezovi slave zgoditke, ali i veliku obljetnicu Kluba! S druge strane, od Zadrana se u Hrvacama očekivalo puno više...

Piše Ivica GJERGJA
3. listopada 2021. - 12:58

- Lijepo, neopisivo je bilo biti u Posedarju na proslavi 75-te obljetnice kluba, a poglavito kada te tvoji igrači časte pobjedom, sa tri zgoditka u mreži protivnika, kazao nam je jedan fetivi navijač HV Posedarja po imenu Jure. Ne samo ovih dana nego od prije osam kola koliko se igraju utakmice Treće HNL-Jug u Posedarju, županiji Zadar i Dalmaciji je epicentar nogometnih događanja u ovom životopisnom mjestu, čiji klub HV Posedarje slavi 75-tu obljetnicu postojanja. Zaista je tako, osjeća se to kod svih u mjestu, oni žive nogomet, simbioza su navijačkog prožimanja i igrača na svoj poseban način, svojstven ovoj sredini. Njihovi Vitezovi su trenutno na sceni „tražena roba“ ne samo nogometno, oni su „in“,  u njih se svi zaklinju ,a njihov trener Josip Butić i njegov stožer rade prave stvari, mirni su, spokojni čak i dosta svoje štićenike „brenzaju“ i vraćaju u kolotečinu, stoga i ovaj uspjeh.

Dovoljno je reći da je od osam susreta koliko traje liga sedam njihovih pobjeda, da su osvojili 21 bod i uživaju na prvom mjestu ljestvice, prkose svima, neka rekli bi zaslužili su svojim igrama i rezultatima. Njima je sasvim svejedno gdje igraju, doma ili na strani, oni uzimaju bodove. Skladna su družba trenera Josipa Butića, pogodio je u svemu i već kad je došao od prvog dana je s igračima „kliknuo“ a sve to govore i postignuti rezultati. Na posljednjoj utakmici s Uraniom, koja ne igra onako kako je znamo, pobjeda je pala sa tri zgoditka, a što je bio poklon vjernim navijačima za obljetnicu Kluba. Sam susret je riješen za 20 minuta kada su vodili 2:0, da bi u 46. minuti zaključili susret i ostvarili konačan rezultat od velikih 3:0. Nagradili su ih navijači, oni su posebno to doživjeli i uvijek će biti uz njih, uostalom to su i ispjevali i pjevali tijekom susreta s onim stihom:

 „Bio zadnji ili prvi viteže ti si nam u krvi“.

O učinku igrača drugom zgodom, pustimo Vitezove da uživaju u svojem velikom jubileju i uspjehu kojeg postižu. Sve čestitke igračima, stručnom stožeru, Upravi i navijačima.

Više se očekivalo od igrača Zadra u Hrvacama, vjerujući da bi se mogli vratiti s bod(ovima), no poraženi su od domaćina s dva zgoditka razlike. Prvo su igrači Hrvaca imali na otvaranju lijepu polu prigodu, Grgat je ubacio za Ivanovića koji glavom puca preko gola. Uzvratili su gosti u četvrtoj minuti, Vukadinović je ubacio za Labusa koji iz dobre pozicije unutar kaznenog prostora puca preko gola. Zatim je imao prigodu domaći igrač Ribičić, i on tuče u „ništa“. U 27. minuti Hrvace dolaze u vodstvo. Milinović sa 17 metara je izveo slobodni udarac preko zida pogodio lijevu vratarevu stranu za 1:0. Dominantniji je bio Zadar u drugom dijelu, no njihovi su napadi jalovi bez pogodaka. Pred kraj su domaćini došli do drugog gola preko Andrića u sučevoj nadoknadi za konačnu pobjedu od 2:0. Sigurno je da će trenerski dvojac Zadra, Želimir Terkeš i Dragan imati dosta zamjerki na igru svojih igrača. Može se izgubiti, ali zalaganja mora biti kod svih igrača, jednostavno ne mogu sebi dozvoliti igru toplo - hladno. Očekivati je bolje igre i dakako pobjede u sljedećim kolima.    

Visoko je Primorac porazio OSK-a 4:2. Prikazali su „Primorci“ dobru, dopadljivu i napadački orijentiranu igru. Već početne minute susreta su najavljivale puno pogodaka po prigodama koje su imali, što se na kraju i dogodilo. Istina nije sve išlo kako su domaćini očekivali, borbeni gosti su barikadirali svoje stopere  uispred kaznenog prostora nije se moglo do vratara Cvlje. Kada se razbila brava u 12. minuti i Marić postigao prvi zgoditak, samo tri minuta kasnije pao je i drugi Ninčevića, lakše se disalo. Još su domaćini zabili dva gola, ali i gosti dva nakon grešaka obrane. Igra Primorca je bila na velikoj razini u polju, no zamjerka je to što se puno prilika ne pretvara u zgoditke. Na tome će sigurno trener Krešimir Sunara poraditi za sljedeće susrete.

06. listopad 2024 00:31