StoryEditorOCM
SportIZAĐITE NA BALKONE

Split Zagrebu očitao lekciju; Marinić Kragić s bengalkom, puna Riva, pjesma i naklon svjetskim prvacima, tako se to radi

Piše Sport SD
19. veljače 2024. - 18:48

Nakon pola sata vaterpolisti su sišli s pozornice. Nastavila se zabava uz Petra Šegedina i stihove ‘kada umrem, umotan u bilo‘...

Dolazak šampiona

U tunelu smo - upravo javlja Jerko Marinić Kragić u 16.56 sati.

A par minuta poslije eto ih na Rivi. Kakva erupcija oduševljenja. Tako se to radi. Jerko Marinić Kragić dobio je na bini bengalku s kojom je zaplesao.

Potom su rekli:

Mladen Drnasin: Hvala svima što ste pokazali da cijenite vaterpolo i rezultate.

Ivica Puljak: Pokazali su vaterpolisti da smo najsportskiji grad na svitu, a mi smo pokazali da smo najluđi grad na svitu.

Renato Živković: Svaka čast HVS-u i Splitu, svjetski smo prvaci, uživajmo!

Mate Anić: Ovo je san snova.

Jure Marelja: Potrošia san sve lipo na putu, ali ovdje mi je najlipše.

Jerko Marinić Kragić: Ljudi hvala vam puno, srce mi je puno ka kuća - rekao je Jere nakon što je poveo pjesmu:

- Samo jednu, želju imam...

Ludilo na Rivi

Navijači se polako okupljaju i čekaju dolazak svojih idola. Stigao je i gradonačelnik Splita Ivica Puljak sa svojim zamjenicima, tu je i prvi čovjek Sinja Miro Bulj. Sve je više navijača, ali i zastava, pjesma je sve glasnija... Vedran Očašić i Edita Lučić Jelić voditelji su današnjeg programa.

- Kome mi šumilo, more moje sinje, da Hrvatske nije, da Hrvatske nije - čuje se s razglasa.

Zapaljene su i prve baklje, uskoro će i vaterpolisti stići na pozornicu.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image

Miro Bulj

Jakov Prkić/Cropix
image

Bojan Ivosevic, Ivica Puljak, Antonio Kuzmanić

Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix

Uvod u doček

U 15.30 sati na splitskoj Rivi počeo je program dočeka vaterpolista, svjetskih prvaka. Njihov se dolazak očekuje oko 16.30, a  grupa Viva će zabavljati sve prisutne do tada.

Poletjeli oko 14.30

Vaterpolisti su upravo u zraku, poletjeli su iz Zagreba i poslali nam fotografiju uz poruku:

- Mi stižemo!

U Zagrebu je u nedjelju napravljen veliki propust. Naime, nije organiziran doček zlatnih vaterpolista na trgu. Nekolicina navijača bila je u zračnoj luci, ali to je bilo sve. Velikog dočeka nije bilo. Ljuti su bili čelnici Saveza. Govorio je o tome Perica Bukić, osvrnuo se na to i izbornik Ivica Tucak.

Ali nepravda je ipak biti ispravljena. I to u Splitu!

- Splite moj, dočekat ćemo svjetske prvake u našem gradu kako i spada! Slavit će se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, uz bogat program kakav i zaslužuju! Dodatne informacije o lokaciji, početku održavanja, kao i programu bit će poznate uskoro - najavljeno je.

I ostvareno. U Splitu je u ponedjeljak ujutro definiran program, kao i definitivno potvrđeno kako će se sve odvijati na Rivi.

Frka u Zagrebu

Velika se frka digla oko (ne)dočeka u Zagrebu. Pokušao je to kasnije ispraviti gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koji je primio vaterpoliste i članove stožera.

Tomašević je u palači Dverce primio članove hrvatske vaterpolo reprezentacije koja je u subotu osvojila zlatno odličje na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

- Čestitam igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu i trećem po redu naslovu svjetskih prvaka, koji je osvojen samo mjesec dana nakon osvajanja titule europskih doprvaka - istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

- Tim povodom, izborniku Ivici Tucku te kapetanu Ivanu Krapiću, u ime svih članova hrvatske vaterpolske reprezentacije i Hrvatskog vaterpolskog saveza, dodijelio sam Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. u Katru kao i za izniman doprinos hrvatskome sportu, priopćeno je iz Službe za informiranje i medije grada Zagreba - objavio je Tomašević.

Ali, voda je otišla ispod mosta, Jadranskog, Hendrixovog...

Hrvatski premijer Andrej Plenković također je u ponedjeljak u Banskim dvorima primio vaterpoliste.

image

Prijem kod predsjednika Vlade Andreja Plenkovića 

Damjan Tadić/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix

 

27. travanj 2024 19:52