StoryEditorOCM
Sport3. NL JUG/2. KOLO

Primorac skresao krila Zmaju dva puta, najbolji igrač Stefan Lazarevski

Piše Ivica Gjergja
8. rujna 2024. - 08:55

BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Ante Buzov (Solin) 6,5. Pomoćnici: Taraš i Pažanin.

PRIMORAC – ZMAJ (M) 2:0

Strijelci: 1:0 Lazarevski (31), 2:0 Gambiraža (86).

Najbolji igrač: Stefan Lazarevski (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7, Novikov 7 (od 80. D. Pešić -), Kulaš 7, Bitunjac 7, Bačkov 7 (od 83. Gambiraža -), Lazarevski 8, Živić 7 (od 83. Š. Pešić -), Crnjak 7 (od 50. Vodanović -), Ponomarenko 7 (od 50. Mašić -), Okechukwu 7, Jurišić 7. Trener: Anel Karabeg 7.

ZMAJ (M): Tuhai 6,5, Tole (od 64. Franić -), Vujčić 6, Serdarević 6 (od 63. Šumelj -), Blažević 6, Rudelj 6 (od 90. Raos -), Urlić 6, Novrotsky 6, Tokić 6, Sesar 6, Škorlić 6. Trener: Goran Proleta 6.

image

Detalj s utakmice

Nk Primorac/Slobodna Dalmacija

Iako su domaći nogometaši već na otvaraju susreta prikazali zavidnu razinu igre i u svojim akcijama bi došli do gola, čvrsta i borbena obrana Zmaja znala je sve to zaustaviti. Bilježimo tri prigode domaćina: prvo je Bitunjac opalio kao iz topa (10. min), nakon njega Bačkov se izborio za poziciju ali je pucao van vrata gostiju (14. min.), a na kraju i Ponomarenko  nije bio precizan (18. min.). 

Opsjeda se i dalje gol gostiju, da bi Ponomarenko u 21. minuti napravio izlet prema golu bez dobre završnice. 

Jedan dobar izlet s trojicom igrača radi Zmaj i stvara prigodu, ali je vratar Primorca Stojanov na mjestu. 

Tako se igralo sve do 31. minute kada su domaćini s desne strane izveli korner. Kapetan Lazarevski je procijenio gdje bi lopta mogla doći, sačekao je na petercu i glavom matirao drugi kut vratara Zmaja za 1:0. 

Ne staju domaćini, još stišću ali gola nema. Poluvrijeme se završava vodstvom Primorca s tim da su u 36. i 37. minuti propustili dvije velike prigode Bačkova i Bitunjca za povećanje razlike. 

U drugom dijelu Zmaj se budi i stavlja ”dva autobusa“ ispred svog vratara, te nastoji kontranapadima  ugroziti vrata Stojanova. Ali nova taktika im nije uspjela, naprotiv, u 86. minuti primaju i drugi zgoditak. 

Vodanović je dugo držao i vodio loptu prema golu gostiju, prošao je desnim bokom, i kad je bio na vrhu kaznenog prostora idealno uposlio Gambiražu koji manirom rasnog strijelca zabija za 2:0 na radost i veselje domaćih navijača.

image

Detalj s utakmice

Nk Primorac/Slobodna Dalmacija
20. rujan 2024 21:37