StoryEditorOCM
SportBLIC RAZGOVOR

Predsjednik KDP Donat Dražen Adžić:“ U nedjelju na Kolovarama kreće ZOWL liga“, bit će to fešta od (daljinskog) plivanja"!

Piše Ivica GJERGJA
2. lipnja 2022. - 20:46

Kad god ste na bazenu SC Višnjik uvijek ćete naći poznato lice iz plivanja, koji „tuče“ kilometre u jednoj od pruga. Poznato lice je najbolji zadarski maratonac, plivač, trenutno predsjednik KDP Donata, Dražen Adžić, profesor, inače ravnatelj OŠ Šimuna Kozičića Benje. Kako svojski okreće prugu, pliva, ne mari za ono što se događa izvan pruge, a kada vas ugleda i dalje će raditi svoje dok ne „otuče“ zadanu plivačku dionicu. Ona je od dva do pet kilometara, a tada možete s njim početi razgovor. Dakako uz pozdrav, pitamo ga je li se umorio?

- Pa i ne, imam ustaljeni ritam koga držim već godinama. Dok nema aktivnosti na moru, mislim na ljetnje dane kada je more toplo, maksimalno koristim bazen. Inače su mi vodeni sportovi svi pri srcu, ne mogu reći da druge ne volim, ali oni su mi primarni, odmah na prvu će Dražen onako zadihan.

Reci nam nešto o KDP Donatu gdje ste predsjednik, što radite i što vas čeka?

- U prvom redu ja sam samo jedan od članova koji trenutno obavljam tu dužnost. Prije mene su bila njih trojica predsjednici: Domagoj Krpina, Silva Masnov, Hrvoje Bajlo i svi oni su ostavili nešto dobro za klub i postigli dobar rezultat. Dosta toga imamo u planu uraditi, u pravom smo angažmanu, pripremama, jer već u nedjelju dolazi zadarska Open water liga u svom desetom, jubilarnom izdanju. Krenut ćemo tradicionalno na Kolovarama u nedjelju u 10 sati i tako iz nedjelje u nedjelju, natjecati se družiti i uzimati odličja, kako naši članovi tako i gosti. Mi smo u KDP Donat organizatori, no u organizaciji i natjecanju sudjeluje i Triatlon klub Zadar i Ivan Gobin, posebice na Aquatlonu i oboje smo spojili ugodno s korisnim. Već sada imamo za nedjelju prijavljenih preko 60 plivača/ica. Očekujemo realan broj preko 80 natjecatelja u svim kategorijama. Dođite, očekuje nas dobro druženje, puno aktivnosti na moru i odlični rezultate svih natjecatelja na svim našim sudjelovanjima na ligama.

Vaši članovi i sad se natječu, a i vi organizirate još CRO-CUP, ekološke i humanitarne akcije?

- Imamo u klubu odlične plivače, trenutno na europskom prvenstvu u Portugalu za Hrvatsku reprezentaciju plivaju dvoje članova KDP Donata, Klara Bošnjak i Roko Krpina. Sezona je pred otvaranjem i naš klub puno toga očekuje kako organizacijski tako i rezultatski. Sve što radimo i organiziramo je na neki način fešta od plivanja, koja je spektakularna, a takva će nam biti i ova natjecateljska godina.

Kao klub ste „starac“ među ostalim klubovima daljinskog plivanja, kada ste oformljeni i počeli raditi?

- KDP Donat je „rođen“ od strane plivačkih entuzijasta koji su zaljubljenici u ovaj sport 2004. godine. Naši članovi su imali dosta uspjeha, o kojima ćemo kasnije, no nastojimo biti na svim važnim natjecanjima pa i oni naši članovi reprezentativci kao i ovi u Portugalu dostojno prezentiraju Zadar i zadarsko plivanje, a što nam je i svrha. Pored toga mi razvijamo prijateljstvo, upoznajemo i spoznajemo o mjestima gdje dolazimo plivati, družimo se.

Za kraj što bi rekli?

- Ništa osim što bi pozvao sve koji vole plivanje pridružite nam se u nedjelju na Kolovarima u 10 sati. Branitelji lige su Šimun Srzić i Dina Volarević, koji čuvaju veliki prijelazni pehar do zadnjeg kola u Sukošanu 11. rujna ove godine.

19. rujan 2024 23:26