StoryEditorOCM
SportLIGA ZAVRŠILA

Poznate sve brojke, ali i najbolji pojedinci. Lovre Čirjak iz HV Posedarja najbolji je strijelac, a i cijeli njegov nogometni put je impresivan!

Piše Ivica GJERGJA
31. svibnja 2023. - 16:42

Nakon što je završeno natjecanje u Trećoj NL –jug poznati su najbolji. Prvak je Zagora koja je osvojila 65, drugi Zadar 60 bodova i tako nizom, a još dva kluba Zadarske županije su poredani - na četvrtom mjestu HV Posedarje sa 45 i Primorac isti broj bodova, no na šestom mjestu. Iz lige ispada Uranija kao najslabije plasiran klub sa 24 boda.

Što se tiče strijelaca, najbolji je napadač HV Posedarje Lovre Čirjak (31), koji je postigao 20 zgoditaka. Slijede ga Ivan Krajina (Zagora) sa 18, Miro Kovačić (Kamen) sa 17 i Karlo Torbarina (Zadar) i Drago Gabrić (Zagora) 16 postignutih zgoditaka.

Podsjetimo da je Lovre Čirjak došao do brojke 20 tako što je 13 zgoditaka postigao u jesenjem dijelu polusezone, a u nastavku proljetnje sedam, odigravši 28 utakmica. U svojoj igračkoj karijeri dosada je igrao u mlađim kategorijama u Zadru i Dinamu, pa u Raštanima, Primorcu, Novalji nižim ligama, te u Zadru, pa makedonskoj Shkendiji, slovenskim klubovima Celje, Krško i Domžale pa Intera iz Zaprešića, ruskih Olimpietsa i Nizhny Novgoroda, izraelske Japoel Afule, te Hrvatskom dragovoljcu, prije nego je došao u Vitez.

16. rujan 2024 21:11