StoryEditorOCM
SportPETO IZDANJE

Povodom 32. obljetnice u subotu se trči Linijom obrane grada

Piše Zadarski.hr
6. listopada 2023. - 08:44

Povodom 32. obljetnice Dana obrane grada Zadra u subotu 7. listopada 2023. godine održat će se peto izdanje atletske utrka Linijom obrane grada u dužini od 8,7 kilometara (Bokanjac-Musapstan-Crno-Ploča-Dračevac).

Start utrke je u 10 sati na Trgu sv. Šimuna i Tadije na Bokanjcu, a cilj kod tenka na Dračevcu.

Za sve sudionike bit će organiziran prijevoz autobusom do starta na Bokanjcu.

Polazak je u 8.45 sati s velikog parkinga iznad dvorane Krešimir Ćosić na Višnjiku. Autobus nakon toga prevozi osobne stvari i sportsku opremu do cilja na Dračevcu gdje će biti organizirana okrjepa (sokovi i sendviči) za sve atletičare. Predviđeni povratak sudionika na Višnjik je oko 12 sati.

Na utrku su dobrodošli svi aktivni sportaši, rekreativci, zaljubljenici u trčanje i hodanje bez obzira na starosnu dob. Svi natjecatelji prolaskom kroz cilj dobivaju spomen medalje, a po troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji pehare. Posebne nagrade osigurane su za najmlađeg i najstarijeg sudionika utrke, a od ove godine se dodjeljuje i nagrada za Fair Play Hrvatski branitelj Ive Mrkić.

Organizatori utrke su Grad Zadar i Sportska zajednica grada Zadra, za njenu provedbu zadužen je Atletski savez Zadarske županije, a pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija.

Prijave se primaju na mail: zaszad@net.hr, a podjela startnih brojeva će se održati na dan utrke od 9 do 10 sati na samom startu. Sudjelovanje je besplatno, bez uplate kotizacije.

Dodatne informacije: Slobodan Miolović 098-1337036, Danijel Tadić 098-1968670

30. travanj 2024 03:02