StoryEditorOCM
SportFINALE & FEŠTA

Posedarski Vitezovi na Stanovima protiv Škabrnje nakon 26 godina osvojili Kup Zadarske županije!

Piše I. Gjergja
29. svibnja 2024. - 21:40

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 500. Sudac: Matej Čulina (Pridraga). Pomoćnici: T. Čulina i Narančić.

HV POSEDARJE – ŠKABRNJA 91 3:1

Strijelci: 1:0 Jurjević-Adžić (15), 1:1 P. Jurić (48), 2:1 Jurjević (58), 3:1 Begonja (81-11m).

Najbolji igrač Luka Begonja (HV Posedarje)

HV POSEDARJE: Pinčić, Zebić, Klanac (od 48. Knežević), Ivandić (od 90. Kevrić), Sušić, Begonja (od 85. Morić), Čurjurić, Čirjak, Jurjević, Jurjević-Adžić (od 88. Sinovčić). Trener: Ivan Šimurina.

ŠKABRNJA 91: J. Škara, Crnjak, Butić (od 85. K. Bilaver), Ivković, P. Jurić, Vuković (od 85. T. Jurić), Š. Škara, K. Škara, Smokrović, Knežević (od 70. F. Bilaver), Lučić (od 60. Žilić). Trener: Josip Jole Butić.

Vitezovi su od početka htjeli dokazati tko je gazda, pa je Čirjak imao poluprigodu u trećoj minuti, ali bez dobrog završetka. Na drugoj strani Antonio Knežević je pokušao i pogodio u ništa. Igra se obostrano dobro i iz takve igre bilježimo pokušaje Viteza, prvo Čurjurić tuče izravni slobodni udarac, pa Čirjak koji ostaje kratak za pola koraka. Kod Škabrnje je Butić dobro zaprijetio, kao i Smokrović, ali bez završnice. 

U 15. minuti prekinuta je jedna akcija Škabrnje, ubačena je dubinska lopta za Jurjevića-Adžića na lijevom boku koji zaobilazi jednu prepreku i s nekih 10-11 metara zabija za 1:0. Nakon toga je dva puta zaplivala obrana Viteza na lijevoj strani, ali Smokroviću i K. Škari lopta bježi. 

U 30. minuti Sušić s loptom ulazi u kazneni prostor no oboren je kada ju je trebao poslati u mrežu. Izvođač kaznenog udarca je bio Lovre Čirjak koji je panenkom htio nadmudriti Josipa Škaru, no ovaj mu je udarac obranio pa se na poluvrijeme odlazi s jednim golom u mreži gostiju. 

Na otvaranju drugog dijela, točnije u 48. minuti, Škabrnja poravnava. Knežević je proslijedio loptu u for, Jurjević je hvata, napada ga Petar Jurić koji mu loptu oduzima i s nekih osam metara iskosa poravnava na 1:1. 

Ističe se nakon toga igrom Josip Sušić, no ne mijenja se rezultat. U 58. minuti Jurjević sve ispravlja i Vitez vodi 2:1. Čirjak je dugo držao loptu i potom uposlio Jurjevića koji glavom zabija u 58. minuti. Već u 73. minuti Krešimir Škara zapinje nogu Sušiću u kaznenom prostoru i opet je kazneni udarac. Ovaj put Čurjurić ne uspijeva postići zgoditak, lopta je okrznula vratnicu. 

I kad ne postigneš zgoditak, bojiš se da ga ne primiš, što se moglo dogoditi Vitezu u 76. minuti kada je Smokrović stvorio priliku i pucao, ali siguran je bio Pinčić. 

I onda u 78. minuti gosti u kaznenom prostoru, konkretno Smokrović, igraju rukom. Novi kazneni udarac izvodi Begonja koji ovaj put ne promašuje i rezultatom 3:1 Vitezovi osvajaju Kup nakon 26 godina. 

Nakon podjele pokala i odličja prava fešta počinje po povratku igrača u Posedarje gdje će sigurno feštati do zore.    

21. lipanj 2024 07:40