StoryEditorOCM
SportNOŠK

Peti dan proslave 100-te obljetnice kluba: "novigradsko proigravanje" uz kavicu svega što se događalo

Piše I. Gjergja
25. lipnja 2023. - 16:34

Nedjeljno jutro ispred kultnog cafea „Noškić“ u Novigradu, zadnji „dan nogometa“ i proslave 100 obljetnice NK NOŠK je - novigradsko proigravanje – odmor od napornih događanja i kavica uz pretresanje zanimljivih dogodovština vezanih za proslavu. Podsjetimo da je veteranska reprezentacija Hrvatske predvođena brončanim - “Vatrenim” Robertom Jarnijem i kapetanom Borisom Živkovićem uveličala proslavu te odigrali prijateljsku utakmicu na obilježavanju 100 godišnjica osnutka NK NOŠK-a. Svojevrstan nogometni šušur je u Novigradu gdje se slavi nogomet, evo već peti dan. Ovaj je dan za odmor, poduzetno čelništvo kluba na čelu kojega je poznati sportski djelatnik, nekad međunarodni i prvoligaški košarkaški sudac Tonči Anzulović i njegov tim, ništa nisu prepustili slučaju, pače za svakoga tko je došao u Novigrad napravili su sve da se osjeća kao doma. Nakon odigranog susreta koji je završio pobjedom veterana Vatrenih 4:1. Vatrene je kao i u drugim prigodama vodio Zorislav Srebrić, savjetnik predsjednika HNS-a, Marijana Kustića sa Stjepanom Merkašem i Borisom Durlenom, evo što je kazao, nakon susreta:

– U ime HNS-a, predsjednika Marijana Kustića i svih članova Izvršnog odbora, u ime izvršnog direktora Stipe Pletikose i svih nas koji smo ovdje čestitam aktualnom vodstvu kluba na velikoj godišnjici. Ne smijemo pritom zaboraviti ni sve one generacije koje su tu bile prije njih, počevši od onih koji su prije punog stoljeća osnovali klub, a kojima moramo posebno zahvaliti na viziji koju su imali kada su prihvatili igru koja tada još uvijek nije bila toliko poznata i koja je kroz godine i godine dosegla današnje visoke razine, ovjekovječene ogromnim uspjesima hrvatskog nogometa, dvjema broncama i dvama srebrima – rekao je viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, istaknuvši da nogomet već odavna nije samo igra, već i oblik društvene odgovornosti.

Dakako da se predsjednik NOŠK-a, Tonči Anzulović zahvalio vodstvu HNS-a i svima koji su došli na proslavu.

-Zahvala HNS-u što su uputili naše Vatrene veterane da naše slavlje uveličaju, tako i svima koji su bili radi nogometa u Novigradu. Podsjetio bi da se nogomet u Novigradu počeo igrati 1916. godine, a klub osnovan 1923 godine, osnivači su bili Ante Bradić, djed nekad najboljeg strijelca NOŠK-a Ozrena Baždarića, Niko Oštrić i Ante Anzulović Mićin inače moj did. Vjerujte da sam dirnut, a kada sam otvarao program suze su mi došle na oči. Bogat program je počeo još u četvrtak. NOŠK ide dalje i nakon ove fešte, mogu reći da ćemo se pojačati i sljedeće sezone napadamo viši rang natjecanja, kazao je Tonči.

Tri kapetana!

Na utakmici su se oprostili od daljeg nastupanja za klub ni manje ni više nego tri kapetana. Naime, na centar igrališta NOŠK u susret sa veteranima Vatrenima je izveo Damir Anzulović, umjesto njega je u igru ušao drugi kapetan Ivica Buterin, koji je od svoje 17. godine života – punih 28 godina je u NOŠK-u, a nakon njega u igru je ušao Branimir Sinovčić – Mali Brane.

Evo tko je nazočio proslavi – utakmici. Mnoga znana i neznana imena, nogometa – sporta, politike, kulture nazočili su susretu među ostalim Zorislav Srebrić, Stjepan Merkaš, Boris Drulen iz HNS-a, Drako Banić predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije, Vinko Čulina, sportski djelatnik, Bere Buterin bivši nogometaš sada trener, Dražen i Vladimir Anzulović košarkaški treneri te mnoga druga poznata lica.

Podjela priznanja i zahvalnica, čestitanja!

28. lipanj 2024 08:35