StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL-JUG

Osvrt na jučerašnje utakmice i ulogu trenera: zašto su HV Posedarje i Jadran LP odigrali neriješeno, a Primorac je slavio u Vodicama s tri zgoditka?

Piše Ivica GJERGJA
6. ožujka 2022. - 12:02

Trećeligaški derbi HV Posedarje – Jadran LP 0:0, odigrana je na igralištu „Gordan Demo“ u Posedraju na novopostavljenoj travi. Bio je to dobar derbi u kojem su domaćini dominirali, imali više od igre, no sve je bilo uzalud kada ni jednom nisu probušili mrežu dobrog vratara Marka Vukanovića. Vitezovi su stvarali prigode, bili agilniji, navest ćemo one najbolje prigode, kao Karla Torbarine, Brkića, pa Tokićev udarac u vratnicu, te ponovo Brkića i Rončevića na kraju. Goste su u preko dvadeset minuta stisli na njihov dio terena, a zabilježili smo da su Pločani dva puta u cijelom drugom dijelu napustili svoje polje i preko pojedinačnih akcija Raguža i Nikolca pokušali doći do vratara Viteza Ivančića. Malo za lidera. Pored dobre igre Viteza i jednog gola koji je prethodio zaleđu te je poništen i nedosuđenog kaznenog udarca, po reakciji svih na igralištu domaćini su imali sve osim zgoditaka. Sigurno je da će trener Ivan Šimurina raditi na efikasnosti svojih strijelaca za buduće susrete.

Nogometaši Primorca su odigrali susret u Vodicama s istoimenim klubom i slavili uvjerljivu pobjedu od 3:0. Zgoditke su postigli prvi strijelci kluba Luka Vodopija (dva) i Nikola Marić, jedan za miran hod po ljestvici i visokom mjestu. Ovo je Primorcu druga pobjeda, oni pobjeđuju u serijama, a time potvrđuju svoje kvalitete koje je dobro prepoznao njihov trener Marko Moravčić i svakom od igrača pronašao pravo mjesto. Oni su kvalitetna družba, kod koje je trener razbio razmišljanje igrača „lako ćemo“, oni igraju svih 90 minuta kao da tek i u 90-oj počinju utakmicu. Digao je igrače energetski i psihološki i rezultat koji je mjerilo uspjeha je tu, dvije vezane pobjede. Netko nam je nakon ove utakmice sa Vodicama kazao:

-To je igrački stroj koji ima sve i tek se zahuktao.

Vidjet će se što mogu „Primorci“ već u srijedu u zaostaloj utakmici u Posedraju sa Vitezovima, iz prvog kola.

29. travanj 2024 00:51