StoryEditorOCM
SportBOKS

Održan 33. svjetski kup za mlađe seniore u Budvi: član BK Aresa Ivan Nakić u sastavu reprezentacije Hrvatske!

Piše Ivica GJERGJA
4. ožujka 2024. - 12:58

Nakon održanog Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniore/ke u Kutini, određena je hrvatska selekcija za tradicionalni 33. Svjetski kup za mlađe seniore i mlađe seniorke u Budvi - Adriatic Pearl. Ovo je po ocjeni mnogih poznavatelja boksa najjači svjetski turnir za mlađe seniore i mlađe seniorke. Na turniru u Budvi očekuje se nastup boksača iz 30 zemalja, rođeni 2006. i 2007. godine, među kojima u Hrvatskoj reprezentaciji i Ivan Nakić član BK Ares. Organizator je Boksački savez Crne Gore, a natjecanje će se održati u najluksuznijem hotelu u Crnoj Gori, Splendidu Budva s pet zvjezdica.

Velikom broju europskih mlađih seniora i mlađih seniorki, kao i većini naših predstavnika, to će biti glavni test za skorašnje Europsko prvenstvo u Poreču od 2. do 15. travnja 2024. godine. Selekcija Hrvatske za Budvu kreće u ponedjeljak, 4. ožujka kada je predviđen tehnički sastanak i ždrijeb, a natjecanja na ‘Jadranskom biseru’ održavat će se od 5. do 10. ožujka.

Hrvatsku će u Budvi predstavljati mlađi seniori:

1. 57kg KARLO KUHAR (David Koprivnica)

2. 60kg PINO DOMITRAN (Leona Zagreb)

3. 63.5kg MATEJ MARTON (Leona Zagreb)

4. 67kg DAVID GOLUBOVIĆ (Pula)

5. 75 kg IVAN NEKIĆ (Ares Zadar)

6. 71 kg IVO VITO MILAKOVIĆ (Torcida Split)

7. 80 kg JOSIP GRGIĆ (Sesvete)

8. 86 kg JOSIP TOKIĆ (Torcida Split)

9. 92+kg VIKTOR SEJDIĆ (Kralj Tomislav ZG)

Hrvatsku selekciju na ‘Biseru Jadrana’ u Budvi vodit će izbornik U-22 Danijel Vekić iz Leone Zagreb i trener Dražen Burić iz Torcide Split.

Treneri BK Ares, Nikola Marketin i Vedran Bajlo zadovoljni su načinom na koji se razvija njihov pulen Ivan Nekić, a koji je protekli vikend odradio odlične sparinge u boksačkom klubu Torcida u Splitu. Podsjetimo da je Ivan ulazna godina u uzrastu mlađih seniora, te je samim tim ovo veliko iskustvo za njega, a imat će priliku i odraditi mečeve i sparinge s najboljim boksačima na svijetu. Iz BK Aresa su svim reprezentativcima zaželjeli uspjeh.

27. travanj 2024 16:47