StoryEditorOCM
SportNK ZADRANOVA

"Od kluba koji je na ljeto 2019. godine krenuo od nule, postali smo važan faktor na nogometnoj karti Zadarske županije"

Piše Zadarski.hr
2. srpnja 2021. - 18:34

Iza Nogometnog kluba Zadarnova druga je godina rada. Od kluba koji je na ljeto 2019. godine krenuo od nule, u dvije godine postali su važan faktor na nogometnoj karti Zadarske županije pa i Dalmacije. Protekle sezone u školi nogometa treniralo je i educiralo se oko 150 mladih nogometaša, zaigrali su prve službene utakmice pod imenom NK Zadarnova te zajedno s  partnerima iz Nogometnog kluba Škabrnja ostvarili odlične rezultate u Dalmatinskoj ligi pionira i kadeta.

– Od prvoga dana rekli smo da idemo korak po korak, ali sigurni u ono što radimo. Fokus je na cjelovitom trenažnom procesu, a to znači da nismo tu samo da odrađujemo treninge, već da naše polaznike educiramo i odgajamo u skladu s njihovom dobi te da imaju sve uvjete kako bi se mogli razvijati u kvalitetne osobe i nogometaše – kaže Antonio Perica, osnivač kluba i voditelj škole nogometa.

Ove sezone u natjecateljskom programu bile su momčadi papalina i tića u međužupanijskim ligama te pioniri i kadeti u Dalmatinskoj ligi.

– Sustavnim praćenjem igrača dobili smo potvrdu da su naši polaznici kroz treninge i utakmice jako napredovali i to je ono najvažnije. Što se rezultata tiče, sezona je također bila vrlo uspješna. Papaline i tići bili su u vrhu poretka svojih natjecanja, papaline u 1., a tići u 2. međužupanijskoj ligi, premda u toj dobi rezultat nije u prvom planu i tako smo se postavili od prvoga dana. Kadeti i pioniri su napravili pravo malo čudo i prvu sezonu u 2. Dalmatinskoj ligi završili na visokom drugom mjestu u ukupnom poretku.

U tom pogledu suradnja s Nogometnim klubom Škabrnja pokazala se vrlo uspješnom.

– Ovim putem želim se zahvaliti svim ljudima u Škabrnji koji su bili dio tog projekta koji je definitivno bio na obostranu korist i zadovoljstvo. Najvažnije je da su mladi igrači dobili priliku napraviti kvalitativni iskorak, kako kroz treninge, tako i kroz utakmice i to je ostvareno, o čemu svjedoči i sam rezultat. Bilo je to veliko iskustvo za sve nas.

Najveći izazov za klub u protekloj sezoni bila je pandemija koronavirusa, zbog koje su treninzi jedno vrijeme bili prekinuti i koja je donijela mnogo neizvjesnosti.

– Bilo je mnogo turbulencija i morali smo se prilagoditi na to “novo normalno”, ali kako mi, tako i svi drugi u svijetu. U razdoblju bez treninga nastojali smo biti u stalnom kontaktu s našim polaznicima, koji su dobili program za rad od kuće, tako da smo nekako uspjeli prebroditi to razdoblje i po povratku na teren smo brzo uhvatili željenu formu. Posebno se želim zahvaliti svim trenerima i ljudima koji rade u klubu na velikom trudu i zalaganju kojega su uložili kako bismo ovu tešku sezonu na kraju mogli ocijeniti vrlo uspješnom.

29. rujan 2024 19:36