StoryEditorOCM
SportRIDL ISKRENO

Nakon poraza od Cibone: "Glasna manjina na društvenim mrežama vršila je mobing nad svim djelatnicima kluba, ali to neka bude njima na čast. Tako se ne voli klub"

Piše D.Žura
11. lipnja 2022. - 13:38

Zadrani su sportski čestitali Ciboni na osvojenom naslovu prvaka Hrvatske, u njima je pak ostao žal što nisu uspjeli ponovno podignuti pobjednički pehar. Ali, to je sport! Ono što je kod svih izazvalo gorčinu i nikako ne bi trebalo biti na vrhu novinskih tekstova i naslova, jeste uloga sudaca.

Međutim, zadnje minute finalnog ogleda u Draženovom domu uvelike su zasjenile onu sportsku razinu, misle u Zadru, ne samo igrači i klupske strukture nego i javnost koja je zgrožena viđenim.

- Ne bih širio priču o sucima i suđenju, puno toga je rekao kapetan Dominik Mavra odmah po završetku utakmicu. Otišle su u eter riječi kojima je opisao kroz što smo sve prolazili u finalnoj seriji. Doista, javnost je rekla puno toga, a košarka i klubovi su radi njih i nikoga drugog. Ali, očito se ne može bez "repova” i to onih teških i dugih. Dovoljno je pogledati komentar u Sportskim novostima nakon prve dvije utakmice u Zagrebu, u kojem je jasno rečeno o nimalo korektnom suđenju. I nakon toga mi opet u delegiranju dobijemo te iste suce o kojima je bilo riječ. Ono što me osobito boli jest činjenica kako se takvim suđenjem igra s karijerama igrača kojima je košarka život – kazao je Zvonimir Ridl, sportski direktor KK Zadar, koji je pocrtao kako će moguće je već u ovu nedjelju biti bivši, jer je Nadzorni odbor kluba, kaže, zakazao sastanak na kojem će se dogoditi smjene, ne samo njegove.

O utakmici je puno toga rečeno i napisano, pa se Ridl nije previše upuštao u njenu raščlambu, kratko se osvrnuo:

- Moja poslovna etika ne dozvoljava mi da izdvajam bilo u koga u situaciji kad je praktički odlučivala jedna lopta, doista, manje je bitno tko je promašio ili realizirao napad. Momci su se skupili, svjesni da nam je i rotacija sužena, ne kroz finalnu seriju nego još od trenutka kad smo ostali bez Domagoja Vukovića. Nekima će zvučati čudno, međutim, svi koji pozorno prate sport, znaju da u sportu odlučuju nijanse. A momčad Zadra je napravila se da se unatoč silnim problemima, ne samo na parketu, nego općenito u klubu domognemo finala. Zato im kapa dolje za sve što su napravili. Na koncu, ostvarili smo ostanak u regionalnoj AdmiralBET ABA ligi i evo odigrali finale Prvenstva Hrvatske. Ističem, u nemogućim uvjetima – kazao je Ridli i nastavio o  "šumovima i klipovima" koji su remetili rad kluba.

- Ne može se razmišljati o pravom klubu, ako dugo vremena nemate predsjednika, ali zato imate strašne pritiske od istih onih koji bi trebali dati ruku pomoći. Odmakli su se i ostavili nas nekoliko operativaca da se borimo kako znamo i umijemo. Nismo imali prave temelje, koje će vjerujem oni koji dolaze prirediti , jer u protivnom opet će biti sve po starom uz velike otpore one koji žele raditi. Govoreći u svoje ime , ali i suradnika koji su bili uz mene, da smo radili 15 sati i više dnevno. Nastojali igračima osigurati dobar servis, međutim, to nije dovoljno, oni trebaju imati pravi sportski tretman. Još jednom svima odreda želim zahvaliti, jer su napravili pravo čudo , za mene je to vrhunski u uvjetima u kojima su radili. Oni koji su priječili da dobiju plaću, sada imaju prigodu ispraviti taj dio, jer igrači su zaslužili svoj novac – kazao je Ridl, ističući kako se u zadnja dva mjeseca podosta toga promijenilo u pozitivnom smjeru, mislio je pritom na objektivan rad medija.

Nešto ga je posebno mučilo....

- Svatko ima pravo iskazati svoj stav o svemu u klubu, međutim, ta glasna manjina na društvenim mrežama, slobodan sam kazati, vršila je mobing nad svim djelatnicima kluba, ali to neka bude njima na čast. Tako se ne voli klub – zaključio je Ridl.

05. listopad 2024 13:47