StoryEditorOCM
SportPETO KOLO

Nakon gostovanja kod dubrovačkog GOŠK-a Zadrani su opravdali status favorita i ostaju na vrhu ljestvice!

Piše I. Gjergja
21. rujna 2024. - 21:04

GOŠK DUBROVNIK 1919 – ZADAR 0:2

DUBROVNIK – Igralište na Lapadu. Sudac: Niko Radnić (Šibenik). Pomoćnici: Kukolj i Štampalija.

Strijelci: 0:1 Viduka (45), 0:2 Mahmutović (53-11m).

GOŠK DUBROVNIK 1919: Kristić, Matić, Krešić, Šijaković, Zoungrana, Nazor, Kušar, Duždević, Skaramuca, delevski, Amoateng. Trener: Marko Pinčić.

ZADAR: Pinčić, Muić, Knez, Viduka, Mahmutović, jurić, Rudić, Grgić, Sikira, Djevaljekaj, Jurišić. Trener: Zoran Erlić.

O prve minute na Lapadu Zadrani kao favoriti lige i utakmice krenuli su napadački, a prvu priliku propustio je realizirati Mahmutović, čiji je udarac u kaznenom prostoru GOŠK-a odbio Nazor.

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Kristijan Jurić je izveo korner, kapetan Domagoj Muić glavom sa suprotne vratnice vratio loptu, koja je sjela na poluvolej Luki Viduki za 0:1.

Tek što su krenuli sa središta igrališta zaprijetili su domaćini preko Antonija Delevskog, čiji udarac s desetak metara nije bio precizan.

U drugom poluvremenu igrači Zorana Erlića krenuli su po drugi pogodak, kojeg su dočekali u 53. minuti. Ivan Adrian Knez je ubacio povratnu loptu na koju je na desetak metara od gola Dubrovčana natrčao Bruno Grgić ali zgoditka nema, no Matić je zaustavio loptu rukom a sudac pokazuje na bijelu točku. 

Mahmutović je iz kaznenog udarca povisio na 0:2 i šestim golom u sezoni sačuvao status prvog strijelca lige. U posljednjih desetak minuta Zadrani su se povukli, domaćini su imali nekoliko dobrih akcija koje nisu iskoristili.

Prijetio i je Zadar iz kontri, ali bez praveg završnice. Ovom pobjedom Zadar je ostao na vrhu ljestvice, predvodi tri kluba sa po 11 bodova, Zadar, Uskok, Neretva.

21. rujan 2024 21:27