StoryEditorOCM
SportMTB VRANSKO JEZERO

Na tradicionalnom maratonu sudjelovalo je 124 natjecatelja: bili su biciklisti iz Hrvatske ali i Slovenije, Poljske, Češke i Njemačke...

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2023. - 21:10

I ove godine u organizacija Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Općine Pakoštane, 01. svibnja održao se MTB Maraton Vransko jezero.

Na već odavno tradicionalnom maratonu sudjelovalo je 124 natjecatelja ne samo iz Hrvatske nego iz Slovenije, Poljske, Češke i Njemačke.

- Veseli nas to što se svake godine povećava broj domaćih i stranih natjecatelja. Iz godine u godinu možemo vidjeti sve više natjecatelja iz drugih zemalja što nam je potvrda kako je MTB Maraton Vransko jezero prepoznat i u drugim zemljama kao kvalitetna utrka - naglasili su iz BBK Pakoštane

Najbrži natjecatelj sveukupno bio je Gregor Krajnc iz Slovenije s vremenom 1:03:45 h.

Od domaćih natjecatelja iz BBK Pakoštane moramo pohvaliti i naše cure koje su osvojile dvije brončane medalje, Lara Krpeta u kategoriji sport Ž koja je ujedno i jedna od najmlađih natjecateljica i Lidiju Zubac u kategoriji rekreacija žene.

Ukupni poredak po kategorijama:

SPORT M

1. Gregor Krajnc (Hormann Slovenija BIKE TEAM)

2. Davor Krezić (BK Top Sport)

3. Roko Doljan (BK Posedarje)

SPORT Ž

1. Sabina Rzepka

2. Silvija Orlović (BK Aks)

3. Lara Krpeta (BBK Pakoštane)

REKREACIJA M

1. Rajko Zvonar (ŠP Power- SLO)

2. Rafal Iwan

3. Marin Tudor

REKREACIJA Ž

1. Valentina Jakelić (BBK Faros)

2. Andriana Čobanov (BK Primošten)

3. Lidija Zubac (BBK Pakoštane)

E-bike M

1. Milivoj Berać (BK Top Sport)

2. Ivica Babačić (BK Primošten)

3. Božo Vojković

E-bike Ž

1. Marija Bilić

2. Leja Košir

3. Ivana Vranić Stanko

 

image

Gregor Krajnc, Davor Krežić i Roko Doljanin

Marijan Domislović/

- Ovim putem želimo se zahvaliti direktorici TZ Općine Pakoštane Danijeli Vulin na podršci svih ovih godina. Bez njihove potpore teško bismo kroz godine mogli ostvariti sve rezultate. Moramo spomenuti i DVD Pakoštane koji nam pomažu svaku utrku - naglasio je predsjednik BBK Pakoštane Ivan Kurtov.

Od članova domaćeg BBK Pakoštane, uz već ranije navedene brončane cure, nastupili su i Petar Škiljić (7.mjesto/ kategorija Sport M), Robert Rosan (9.mjesto/kategorija Sport M), Marin Zorica (15.mjesto/kategorija Sport M), Lena Krpeta (4.mjesto/kategorija Sport Ž), Josip Žitković (14.mjesto/kategorija Rekreacija M), Domagoj Vujasin (21.mjesto/kategorija Rekreacija M), Oliver Juričin (29.mjesto/kategorija Rekreacija M), Roko Banđen (31.mjesto/kategorija Rekreacija M), Igor Stojanov (38.mjesto/kategorija Rekreacija M), Željko Krajcar (48. mjesto/kategorija Rekreacija M), Marko Arsov (52.mjesto/kategorija Rekreacija M), Toni Kurtov (nije završio utrku zbog tehničkog kvara/kategorija Rekreacija M).

 - Neizmjerno smo zahvalni svim članove kluba i njihovim obiteljima koji kroz volonterski rad organiziraju sve naše utrke. Provode vrijeme i vrijeme na stazama, organizaciji i provedbi samih utrka. Srca su nam ispunjena srećom zato što je s ovakvom ekipom sve moguće. Nakon ciklusa od 4 organizirane utrke u dva mjeseca odlazimo na zasluženi odmor - naglasili su iz BBK Pakoštane.

image

Danijela Vulin, direktorica TZ Općine Pakoštane i Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane

Marijan Domislović/
22. travanj 2024 17:24