StoryEditorOCM
SportKICBOXING

Na Svjetskom prvenstvu kadeta i juniora u Budimpešti Benkovac dobio viceprvaka!

Piše Ivica GJERGJA
2. rujna 2024. - 15:00

Svjetsko prvenstvo u kicboxingu za kadete i juniore održano je od 25. kolovoza do 1. rujna ove godine u Budimpešti na kome su u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupila i dva člana KBK Palestra – Benkovac, Marko Kutija i Marijan Bogovac. Inače prvenstvo se održava svake dvije godine.

Nastupajući Marko Kutija se borio u disciplini point fight - 69 kg u jakoj konkurenciji imao je i izuzetno jake protivnike protiv sebe iz Grčke, Poljske, USA, da bi nakon svega ušao u finale i napravio povijesni uspjeh kako za sebe tako za reprezentaciju Hrvatske i svoj klub Palestra i dakako za Grad Benkovac. U finalu se borio protiv predstavnika Njemačke reprezentacije, poražen je no srebro je zlatnog sjaja.

image

Kickbox Benkovac

Privatni Arhiv Kbk Palestra/Slobodna Dalmacija

Drugi član Palestre, Marjan Bagavac borio se u disciplini kick light -94 kg te pobijedio predstavnika Južno Afričke republike. U polufinalu ga je čekao Talijan u kojoj je Marjan do samog kraja borbe vodio, ali na žalost u zadnjim trenucima je izgubio borbu I tako uzeo brončanu medalju.

- Sigurno da je ovo veliki uspjeh za sve nas koji smo pri kicboxingu. Poglavito smo ponosni na naše dečke koji su se svesrdno borili i evo u našu Hrvatsku i Benkovac donijeli srebrno i brončano odličje svjetskog sjaja. Oba borca su u prvom redu divni dečki, njima ništa nije teško uraditi što se tiče treninga i rada, te stoga postižu rezultate. Prema onome što su do sad uradili vjerujem da im je put otvoren i prema višem, sa osmjehom na licu pričao nam je trener KBK Palestre, Matej Lebo.

image

Kickbox Benkovac

Privatni Arhiv Kbk Palestra/Slobodna Dalmacija

Tko su dečki, koji nose svjetska odličja:

Marko Kutija – srebrni svjetski, rođen je u Lisičiću 30. lipnja 2010. godine, mjesto kod Benkovca, pohađa Osnovnu školu – osmi razred. Inače je vrlo dobar učenik. Osim škole i treninga voli se družiti sa prijateljima, stvari nova poznanstva. Razmišlja kako bi jednog dana nastavio sa trenerskim poslom u kicboxingu, a za to mu treba Kineziološki fakultet, misli da će ga završiti. Inače je posvećen treninzima, dosta uporan i vrlo vrijedan i radan, upija što mu trener kaže. Sve čestitke Kutiji iz malog Lisičića koji se vinuo do svjetskih razina, te pronio slavu Hrvatske, Bankovca i Lisičića.

Marjan Bogovac – brončani svjetski, rođen je 27. lipnja 2008. godine u Benkovcu. Pohađa srednju školu – računalni tehničar. Vrlo dobar je đak, voli sport a poglavito borilačke. Maksimalno je zainteresiran na treninzima, uporan do boli i nastoji da što bolje savlada sve elemente i vještine, ove grane sporta. Misli da bi jednog dana pored računarstva mogao biti trener kicboxinga, voli prenositi svoja znanja na mlađe. Pa dečki sretno!

08. rujan 2024 13:29