StoryEditorOCM
SportJARUNSKA STAZA

Na 24. izdanju međunarodne Jumbo regate u Zagrebu veslači Jadrana osvojili čak sedam medalja!

Piše I. Gjergja
13. lipnja 2022. - 12:24

U Zagrebu na 24. izdanju međunarodne Jumbo regate nastupili su  veslači Jadrana, što im je poslužilo kao priprema za Prvanstvo Hrvatske za juniore i kadete koje će se održati početkom srpnja.

Bili su dosta otežani uvjeti na Jarunskoj stazi, gdje su veslači Jadrana osvojili sedam medalja i to dva zlata, jedno srebro i četiri bronce.

Tako su prva mjesta osvajali četverac na pariće juniora u sastavu Petar Miloš, Ivan Mustać, Luka Kovač, Luka Kraljić te Mara Bencun u samcu lakih juniorki. Druga mjesto osvojila je Dora Turčinov u samcu kadetkinja u konkurenciji dvadeset i osam veslačica. Treći su bili u dvojcu bez kormilara juniora Ivan Mustać i Petar Miloš, iza kojih je možda i najbolja utrka do sada, četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Đani Švenjak, Rafael Brkić, Luka Kraljić i Bartol Cuković, četverac na pariće mlađih juniorki u sastavu Viktorija Aleta, Augustina Mihatov, Petra Babara i Nika Kovač te u dvojcu na pariće mlađih juniorki Viktorija Aleta i Augustina Mihatov. Za šesnaest stotinki sekunde medalju je izgubio četverac na pariće kadeta, završivši na četvrtom mjestu. Veslali su Franko Božić, Frane Vulelija, Lovre Kolega i Adrian Vidović. Četverac na pariće mlađih juniora Toni Čurković, Marino Hrboka, Teo Meštrović i Roko Bubić uspio se izboriti za finale ali je tamo zauzeo peto mjesto, sutra dan su nastupili i u utrci juniora i bili peti.

Nastupili su i Luka Kovač, koji je u samcu juniora bio osmi u eliminacijama po sistemu najbržeg vremena te nije uspio ući u finale, a u finalu B zauzeo je deveto mjesto, zatim dvojci na pariće kadeta, koji su također imali sustav eliminacija putem najbržeg vremena. Frane Vulelija i Lovre Kolega zauzeli su osmo mjesto, a Franko Božić i Adrian Vidović sedamnaesto mjesto. Petra Babara i Nika Kovač bile su devete u dvojcu na pariće mlađih juniorki. S veslačima su u Zagrebu bili i treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin.

Sljedeći nastup Zadrani će imati u Posedarju, 19. lipnja na posljednjoj 5. regati za Kup Dalmacije.

27. rujan 2024 15:43