StoryEditorOCM
SportNiJE DOBRO KRENULO

Modrićev bivši trener prisjetio se zajedničkih dana u Engleskoj: ‘Rekli su da će ga ‘ubiti‘...‘

Piše SN
19. travnja 2024. - 16:01

"Premier League Stories", serijal posvećen raznim događanjima iz najbogatije lige svijeta, ovoga tjedna prikazao je emisiju posvećenu hrvatskim igračima u engleskom nogometu. Kao sugovornik u emisiji gostovao je Harry Redknapp, čovjek koji ima najviše iskustva o spomenutoj temi. U jednom segmentu emisije Redknapp je govorio o Modrićevoj prilagodbi na engleski nogomet dok je bio njegov trener u Tottenhamu, pišu Sportske novosti.

- Došao je ovdje i ljudi su počeli sumnjati može li on uopće igrati u Engleskoj. Kada sam došao u Tottenham, igrao je na lijevoj strani, a ja sam ga odlučio pomaknuti u sredinu. Dio trenera koji su me dočekali u Tottenhamu su mi rekli: ‘Harry, ne možeš ga staviti ondje. Nije dovoljno jak, ‘ubit‘ će ga - započeo je Redknapp.

Osobito je spomenuo dvoboj Tottenhama i Chelseaja, koji je tada imao snažnu veznu liniju.

- Imali smo utakmicu s Chelseajem i sjećam se da su u mom stožeru bili protiv toga. Upozorili su me da oni imaju Essiena, Lamparda i Ballacka te da će oni biti presnažni za Luku. Rekao sam im: ‘Ne, neće biti prejaki za Luku.‘ Igrao je u sredini, ispalo je fantastično i nikad više nije ni zaigrao na drugoj poziciji, je li tako?

Riječi hvale za svog bivšeg trenera imao je i kapetan Vatrenih.

- Mogu samo reći lijepe stvari o Harryju. Sjajan je trener, ali najviše me impresioniralo kakva je osoba - fenomenalan je čovjek. Puno mi je pomagao u Tottenhamu dok nisam otišao. Zauvijek sam zahvalan na tome i imam lijepe uspomene na rad s njim. Naravno da pomaže kad imaš nekog tko zaista vjeruje u tebe i tko vidi tvoj potencijal. Trebalo mi je to, pogotovo nakon lošijeg starta u Engleskoj - rekao je Modrić i nastavio:

- San mi je bio igrati u Italiji ili Španjolskoj. Nama je bilo teško uspjeti u Engleskoj jer nije puno Hrvata igralo ondje. Ipak, dolazak u Tottenham bio je prava odluka. Da sam pisao scenarij kako će se moja karijera razviti, ne bih ga mogao napisati bolje nego kako je zaista ispalo.

02. svibanj 2024 19:49