StoryEditorOCM
SportMALI NOGOMET

MNK Pakoštane - prvi registrirani malonogometni klub u Zadarskoj županiji pod HNS-om!

Piše Ivica Gjergja
16. rujna 2021. - 19:59

Lijepa vijest iz HNS-a odjeknula je iz daleka, a najdraža je svim Pakoštancima. Naime, njihov MNK Pakoštane registriran je u Savezu kao prvi klub malog nogometa iz Zadarske županije, dakako u muškoj konkurenciji, koji može nastupiti pod njihovim okriljem. Oni su svijetla točka malog baluna, „led je pobijen“ sigurni smo, a o tome smo već ranije pisali da ima dosta klubova iz županije koji se žele registrirati.

No ostavimo tu temu za drugi put, mjesto Pakoštane žive sa svojim malonogometašima, imaju njihovu podršku u baš svemu, jer su simbioza navijača, igrača i svih privrženika. Ostvarila se nakana svih u MNK Pakoštane, koji su igrali u Benkovačkoj ligi i na turnirima, najviše predsjednika Luke Šarina koji je, sjećamo se još prije godinu-dvije, kazao da im je cilj igrati organizirani mali nogomet i da to bude pod „kapom“ Saveza. Evo što je tada kazao:

- Radimo na tome da pod HNS registriramo naš klub MNK Pakoštane, vodimo razgovore, pripremamo papirologiju, slažemo kockice oko finacija, a kad to uradimo biti će to uspjeh za Općinu Pakoštane i županiju Zadar.

Evo uspjeli su, ne samo Luka, jer registrirani MNK Pakoštane će imati dvije kategorije - seniore i juniore. Seniori će se natjecati u Šibenskoj ligi. Kažu nam da će sve učiniti kako bi za godinu–dvije postali prvaci i kroz tu ligu izborili kvalifikacije za ulazak u Drugu HMNL, a to im je davnašnja želja i cilj. Natjecanje za ovu ligu kreće 2. listopada. Njihovi juniori idu izravno u Drugu HMNL, a za njih natjecanje kreće 4. prosinca.

image
Juniori MNK Pakoštane
Ivica Gjergja

Kada je izlazio s rješenjem o registraciji kluba iz Nogometnog saveza Zadarske županije, predsjednik Luka Šarin nam je kazao:

- Ovo je za nas sretan dan, ne samo za moje dečke iz MNK Pakoštana, nego i za mještane Pakoštana i županije Zadar. Vjerujte, dirnut sam, mi smo prvi u županiji koji smo pod HNS-om što se tiče malonogometaša. Zadovoljan sam, što smo tražili to smo dobili. Mi se uvelike spremamo za natjecanja u Šibenskoj ligi, pa zar to nije malo čudno za Zadar, kako bi tu dostojno prezentirali naš mali nogomet i išli korak po korak k našem cilju, a to je Druga HMNL. Ne mogu i ne želim ne zahvaliti u ovom sretnom trenutku za nas predsjedniku Nogometnog saveza Zadraske županije Darku Baniću koji nam je dao potporu u svemu, još jednom mu mnogo hvala, nećemo ga razočarati našim igrama i rezultatima, bit će poseban gost na našim utakmicama, rekao nam je vidno zadovoljan Šarin.

- Sve je sad prošlo, registrirani ste, no iz korijena se mijenja sve u klubu?

- O da, za igranja i natjecanja pod HNS-om dosta stvari je trebalo zadovoljiti, a to je imati licenciranog trenera, adekvatnu dvoranu, mlađe kategorije i druge strukture kluba. Mi smo sve ispunili, tako da sam i u tome zadovoljan. Pišemo povijest malog baluna i našeg kluba. Mlađi naši igrači -juniori će jednog dana zaigrati u prvom sastavu, a to je svrha postojanja nas kao kluba, Luka će.         

I za kraj MNK Pakoštane mogu biti uzor i primjer drugim klubovima županije. Njih 56 malonogometnih klubova u županiji Zadar trebaju biti „uvezani“ i da mogu nastupiti pod okriljem HNS-a, a zato registrirajte se u HNS i nećete morati ići na natjecanje u Šibenik.

29. travanj 2024 00:54