StoryEditorOCM
SportVRUĆI JEZIK

Luka Modrić nakon žutog kartona ‘počastio‘ suca na hrvatskom, nije za svačije uši

Piše SN
25. rujna 2024. - 08:22

U utakmici sedmog kola španjolske La Lige, Real je na domaćem terenu s 3:2 svladao Alaves. Kraljevski klub je do 85. minute vodio 3:0, no s dva brzo primljena gola su si zakomplicirali situaciju. Luka Modrić igrao je od 69. minute, a u sudačkoj je nadoknadi zaradio žuti karton - pišu Sportske novosti.

Na snimci se vidi kako kapetan Reala i Hrvatske nakon dobivenog žutog kartona odlazi od španjolskog suca Muniza Ruiza i u ‘žaru borbe‘ viče na hrvatskom: "Je**m te u usta, da te je*em!"

Video možete pogledati OVDJE.

Javna opomena za kapetana hrvatske reprezentacije i Real Madrida bila je ono što je posebno iznenadilo trenera madridskog tima, Carla Ancelottija. Njegovi su igrači u jučerašnjoj utakmici dobili nekoliko kartona zbog prigovaranja sucu. Ancelotti je dio konferencije za novinare nakon utakmice posvetio upravo tom incidentu.

image

Real Madrid‘s Italian coach Carlo Ancelotti looks on prior the Spanish league football match between Real Madrid CF and Deportivo Alaves at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 24, 2024. (Photo by JAVIER SORIANO/AFP)

Javier Soriano/Afp

- Pravila su se promijenila, moramo se priviknuti na to. Ništa više. Nismo to još napravili. Dobivamo žute kartone zbog protestiranja. Moramo prestati to raditi i to je to. Bilo to pošteno ili ne, moramo se naviknuti na nova pravila - rekao je Talijan.

Ancelottija iznenađuje kako je moguće da je i Modrić dobio žuti karton za istu situaciju, s obzirom na to da kao kapetan, prema pravilima, ima pravo razgovarati sa sucem.

- Teško je na to odgovoriti. On je kapetan, ima pravo pričati sa sucem. Ako ga je dobio zbog toga… Samo jedna osoba ima odgovor na to pitanje. To je sudac - zaključio je Talijan.

25. rujan 2024 08:23