StoryEditorOCM
SportLIGA NACIJA

Luka Modrić i društvo bili su dobro raspoloženi pri dolasku, pogledajte video

Piše Frane Vulas
12. lipnja 2023. - 20:26

Nogometna reprezentacija Hrvatske stigla je u Rotterdam. Negdje oko 19 sati došli su izbornik Zlatko Dalić i igrači u zračnu luku u Rotterdamu, a nešto prije 20 sati i u Van der Valk Schiedam hotel u kojem će biti smješteni ovih dana.

Imali su problema ‘kockasti‘ pri polasku iz Hrvatske, zbog bure nisu poletjeli iz Rijeke odnosno s Krka kako je prvotno bilo predviđeno već su poletjeli iz Zagreba. Luka Modrić i društvo dobro su bili raspoloženi pri dolasku. U Rotterdamu ih je dočekalo vruće vrijeme, čak 29 stupnjeva Celzijusa. Toplije je u Nizozemskoj nego u Hrvatskoj.

Zanimljivo je kako je na njihovom dočeku, pri dolasku, bilo vrlo malo policijskih snaga. Uobičajeno na ovako velikim natjecanjima, pri dolasku reprezentacija sudionika, sve vrvi od policije, zaštitara. Prvo tijekom dana nijednog policajca nismo vidjeli u centru Rotterdama, a potom su bili ‘stidljivi‘ i ispred hotela. Imala je Hrvatska policijsku pratnju od zračne luke do hotela, ispred hotela, ali bilo je to skromno u odnosu na ono što smo navikli vidjeti.

Došlo je i dvadesetak hrvatskih navijača, uglavnom ljudi koji žive i rade ovdje u Nizozemskoj. Došli su kako bi podržali svoje ljubimce, najmlađi uglavnom kako bi se dokopali selfieja, autograma, ali ovaj put nije bilo baš uspjeha u toj misiji. Nisu imali sreće, nisu se igrači zaustavljali zbog navijača. Prvi je iz autobusa izišao izbornik Dalić, potom tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa, a onda igrači. Najveće ovacije navijača dobili su Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Hrvatska u polufinalu Lige nacija u srijedu igra protiv Nizozemske (20.45 sati). Pobjednik će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala Španjolske i Italije koje se igra u četvrtak u Enschedeu (20.45 sati). Finale se igra u nedjelju u Rotterdamu u 20.45 sati, a susret za treće mjesto istog dana u 15 sati u Enschedeu.

04. svibanj 2024 04:37