StoryEditorOCM
SportZADAR SUTRA IDE PO BODOVE U SPLIT

Lovre Mazalin: Na Gripama nas čeka pakao, ali zašto i mi ne bi uzeli dio tog kolača dobrih vibracija!

11. veljače 2017. - 20:44
zadar_kvarner20-180117

U zadnjih nekoliko utakmica, napose u prvenstvu Hrvatske, kad su u pitanju košarkaši Zadra, svjetla reflektora usmjerena su prema mladom Lovri Mazalinu... Svojom energijom praktički vuče i ostale, kojima će baš na splitskim Gripama biti potrebno imati ne akumulator, nego generator, jer iza Zadrana su utakmice svakih dva dana...

- Znali smo od početka sezone da nas takav ritam utakmica očekuje, pa se nemamo pravo posebno ljutiti, međutim, u odnosu na početak naše lige, u ovom trenutku imamo puno dužu klupu i mogućnost rotacije, tako da je energetska potrošnja bitno manja. Nekako je raspoređena na više igrača, pa se već sutradan umor ne osjeća – veli Mazalin koji je subotnje jutro iskoristio za kavu s dragim prijateljima. Jer i njemu i ostalim suigračima je puno opuštenije prošetati Kalelargom nakon što se uzme pobjeda, kao što je bilo u petak na večer protiv Mornara na Višnjiku.

- Uh, nije bilo nimalo lagano zbog pritiska kojeg je sa sobom nosila ta utakmica, doslovce, svi smo odahnuli u dobroj mjeri. Ali to nikako ne znači da je vrijeme opuštanja pred nama, naprotiv, evo ogled u Splitu također od nas traži maksimalno ozbiljan pristup, jer nismo zaboravili kako smo prošli na domaćem parket. Nezgodni su "žuti", osobito nakon sjajnih igara koje pružaju, uostalom lideri su domaćeg prvenstva – podsjetio je Lovre.

Unatoč tomu što je između dvije utakmice doista ostalo malo vremena zadarska momčad vjeruje kako protiv Splita ponovno može pružiti dobru partiju.

- Znamo da nas na Gripama čeka pakao, jer su Splićani konačno počeli opet pratiti košarku i ne dvojimo u kakvom će se ozračju igrati utakmica. Ali, ako njih nosi taj ambijent zašto i mi ne bismo mogli uzeti dio tog kolača dobrih vibracija. Iskreno, uvijek je bolje igrati kad su tribine pune, kad znaš da se uoči velikog dalmatinskog derbija traži karta više. To je ona sportska crta koju mi igrači obožavamo – veseli se Lovro.

Zaviri li se u splitski "roster", nije teško uočiti kako su odabrali kombinaciju mladosti i iskustva... I kao takva se pokazala dobrom....

- Imaju nekoliko igrača kao što su Srđan Subotić, Toni Dijan i Mateo Kedžo koji je primjerice protiv nas odigrao možda i najbolju utakmicu sezone, te mlade igrača iza kojih su reprezentativni nastupi. Meni je dobro poznat Goran Filipović, sjajan igrač, s kojim sam prolazio kroz mnoge reprezentativne razrede. Oni imaju izvrsnu "kemiju" koju su dobro oblikovali odnosno ukomponirali s ljudima na tribinama. Vratimo se unatrag i njihovu zadnju pobjedu protiv Šibenika, kad su onim ludim ubačajem Henrika Širka otišli u produžetke. Čim je lopta prošla kroz mrežicu moglo se pretpostaviti kako će ih sportska sreća pratiti do kraja utakmice, jer se ozračje skroz okrenulo u dobrom smjeru po njih – prisjetio se Mazalin.

O taktičkim postavkama i mogućim iznenađenjima, na temelju "skautinga" zasigurno razmišljaju u oba stručna stožera, međutim, nema su tu baš previše prostora za skrivanje nekih bitnih detalja u igri na obje strane.

- Nama je bitno da obrambeno odgovorimo na pravi način, slično kao protiv Mornara kad smo u drugom dijelu suparnika sveli na svega dvadeset sedam poena. Možda zvuči kao floskula, ali iz dobre obrane stvarno dolazi i odličan napad, onda nema razloga za zabrinutost. Ako ćemo pravo, nije Split neosvojiva utvrda, uz dobre strane imaju i svoje mane koje ćemo nastojati iskoristiti što god budemo mogli bolje. Isto tako nitko se od nas ne zavarava, svjesni smo koliko je teška utakmica ispred nas. Nama je pak bitno, želim to istaknuti ponovno, da se došlo do dvije pobjede koje polako iz nas izvlače onu nervozu koja je jednim dijelom bila prisutna u petak. Nadamo se kako ćemo u nedjeljno poslijepodne u Splitu biti skroz unutra, uvjereni da se može do pobjede nad "žutima" - zaključio je Mazalin.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati

29. rujan 2024 00:50