StoryEditorOCM
SportHVALA, MAJSTORE

Kraj velike karijere: Subašić u suzama izašao iz igre u simboličnoj minuti i uz ovacije Poljuda se oprostio od igranja

Piše A. J.
28. svibnja 2023. - 17:37

Danijel Subašić napustio je igru u 24. minuti utakmice na Poljudu između Hajduka i Šibenika te tako definitivno zaključio svoju igračku karijeru.

Subašić je za prvu momčad Bijelih upisao 133 službena nastupa, a u karijeri je još branio za Zadar i Monaco te je bio prvi vratar hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., na kojem su Vatreni osvojili srebrnu medalju.

Subašić je odlučio igru napustiti u 24. minuti u čast svom velikom prijatelju Hrvoju Ćustiću koji je 2008. tragično izgubio život nakon što je glavom udario u betonsku ogradu na Stanovima.

Teren je napustio u suzama i uz ovacije poljudskih tribina, dok su mu suigrači napravili špalir pored terena. Torcida je, pak, na Sjeveru podigla transparent na kojem je pisalo: "Tvoj dobri duh i emociju pamtit ćemo zauvik, Suba, hvala za sve!"

Subašić je nakon toga napravio počasni krug oko cijelog stadiona, uz ogromni pljesak i ovacije odlično ispunjenog Poljuda.

Podsjetimo, Subašić se već umirovio u ljeto 2020., ali je onda nešto više od godinu dana kasnije odlučio vratiti se na travnjak i potpisao za Hajduk u kojem je uglavnom bio rezervni vratar.

04. prosinac 2023 02:07