StoryEditorOCM
SportNA JEDNU GODINU

Košarkaški klub Zadar mladog igrača Antonija Sikirića šalje na posudbu u Zabok?!

Piše D.Žura
22. rujna 2023. - 15:14

Antonio Sikirić je svoj prvi ugovor sa Košarkaškim klubom Zadar potpisao u studenom 2021. godine, nedugo nakon punoljetnosti i u njemu se vidjelo igrača za sutra. Međutim, nakon prošlosezonskog sjedenja na klupi, vjerovalo se kako će u novoj sezoni, prema riječima trenera Danijela Jusupa, minute mladih igrača biti izraženije.

Ali, nakon ABA Superkupa, čini se, došlo je do razgovora Sikirića s trenerom Jusupom i sportskim direktorom Denisom Pleslićem, pa je prema neslužbenim informacijama, navodno, Antonio već igrač Zaboka koji preuzima i dio finacijskih obaveza iz ugovora.

Istina, između dva kluba je dogovorena jednogodišnja posudba, jer Sikiriću aktualni ugovor vrijedi još iduće dvije godine. Za pretpostaviti je, kako je dogovorom zaključeno da je za njegov daljnji košarkaški put, privremeni odlazak iz Zadra najbolja opcija kroz koju će dobiti na iskustvu i samopouzdanju.

O tome je li baš ovako trebalo ispasti moglo bi se na dugo i na široko, budući da se kroz pripremno razdoblje iz stručnog stožera stalno isticalo kako su mladi igrači zahvaljujući jakim treninzima bitno napredovali. Pitanje je, gdje se to znanje izgubilo, konkretno, kod Sikirića koji je u protekloj sezoni, ponajviše u HT Premijer ligi znao imati dobru ulogu unatoč skromnoj minutaži?Očito je kako se ovakvim činom „priprema teren” za igrača koji bi trebao preuzeti organizaciju igre, koja je, više nego evidentno, veliki problem za Jusupa i momčad Zadra.

29. studeni 2023 03:02