StoryEditorOCM
SportPOINT FIGHTING

Kickboxing klub Velebit Benkovac: Martina Buterin osvojila 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Istanbulu!

Piše Zadarski.hr
5. rujna 2023. - 10:13

Proteklog tjedna, od 28. 08. do 02. 09. u Istanbulu je održano Europsko kickboxing prvenstvo za mlađe i starije kadete, te juniore, na kojem su nastupili natjecatelji iz cijele Europe.

Na natjecanju je nastupilo i pet članova Kickboxing kluba „Velebit“ Benkovac, kao članovi Hrvatske kickboxing reprezentacije, odnosno državni prvaci za 2023.

Juniorka Martina Buterin (-65 kg) iz Kickboxing kluba Velebit Benkovac osvojila je 3. mjesto u disciplini Point fighting, te je i ovaj put u svoj grad donijela medalju sa Europskog prvenstva.

U žestokoj konkurenciji je svladala predstavnicu Irske, zatim je pobijedila predstavnicu Velike Britanije, te je ušla u polufinale i na kraju osvojila brončanu medalju.

Za istaknuti je da je Martina Buterin prošlu godinu osvojila 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu održanom u Italiji (Jesolo) i postala viceprvakinja svijeta u kickboxingu, dok je na državnim prvenstvima već 18 puta za redom državna prvakinja u svim disciplinama.

Posebno se ističe da Martina zbog školskih obaveza niti ne uspijeva trenirati sa ostalim članovima u klubu, već da trenira isključivo sama nakon nastave, pa su samim tim ovi izuzetni rezultati u kojima je pokazan izvanredan talent, trud i predanost još veći i još vrijedniji.

image

Martina Buterin

Privatni album
image

Martina Buterin

Privatni album
26. lipanj 2024 12:54