StoryEditorOCM
SportBIVŠI KAPETAN ZADRA

"Imam 38 godina, ali na terenu ću biti sve dok u igri i po godinama ne dostignem Daću!"

Piše Ivica GJERGJA
18. travnja 2021. - 16:20

Na susretu trećeligaša Primorac – Zagora 2:2 odigranog u Biogradu u sklopu 23. kola Treće HNL-jug, u dresu 20 gostiju bio je poznati nogometaš Dragan Župan. Do prije godinu dana Dragan je bio kapetan NK Zadra, a sada u svojoj 38. godini igra za Zagoru iz Unešića. Kada ga gledate kako igra čini se da ima 20 godina, a dečkima kojima je protivnik može biti i otac. No to njega ne smeta, on uredno trenira, sportski živi, vidljivo je da nema gram nepotrebne težine. Na ovoj utakmici je bio jedan od najboljih, te svakako da može biti uzor mlađim igračima. Kada smo ga nakon susreta pitali dokle, te kazali da je kao staro vino što stariji to bolji, samo se nasmijao i kazao:

- Dok ne dostignem u igri i po godinama Daću! (Gorana Burčula, koji ima 45 godina i još je nezamjenjiv u Hajduka iz Pridrage, op.a.). 

Kako je u Zagori?

- Fenomenalno, možda tu ostanem do kraja nogometne karijere.

image
Dragan Župan

Podsjetimo se njegove karijere: Prošao je omladinsku školu Hajduka. Nakon toga, igrao je za Uskok, Šibenik i Posušje, a 2005. potpisuje za Zadar koji je tada igrao u Drugoj HNL. Nakon kratke epizode u Međimurju, 2006. vraća se u Zadar u kojem je igrao iduće tri sezone (od čega dvije u Prvoj HNL), da bi 2009. prešao u Istru 1961. Za Istru 1961 je igrao do 2010. godine kada odlazi u trećeligaša NK Raštane. U sezoni 2012./13 ponovno se priključuje momčadi Zadra. Igrao je i u Primorca, Velebita, Škabnji.

image
Dragan Župan
25. travanj 2024 08:03