StoryEditorOCM
SportOSVRT

HT Premijer liga, Sonik Puntamika - Alkar: "Punta" treći put pogodila "u sridu"

Piše Ivica GJERGJA
17. travnja 2021. - 14:58

Košarkaši Sonik Puntamike su ove sezone slavili i treći put protiv Alkara 87:81, ovaj put sinoć u SD Jazinama. Što se tiče susreta, ključan odmak domaćini su napravili u trećem periodu kada su otišli na 15 razlike, a tek je bila 26. minuta pa se tako treća četvrtina pokazala presudnom.

„Punta“ je brzo nakon povratka iz svlačionice nakon poluvremena zagospodarila parketom, namjestili su nišanske sprave, a sam Tomislav Cvitković je bio enigma koja se nije mogla zaustaviti, dečko je odigrao izvrsno i postigao okruglo 30 koševa. U jednom trenutku Alkar je imao minus pet, a kasnije se vidjelo da je to bilo sve, jer bolje od toga nije išlo i Punta je relativno lako stigla do pobjede za miran ostanak na petom mjestu ljestvice.

Zadrani već gledaju i prema doigravanju, odnosno četvrtfinalu prvenstva gdje bi mogli odmjeriti snage s Goricom ili Cibonom. Evo što nam je kazao mladi i perspektivni trener Sonik – Puntamike, Stipe Kuliš, koji je vodio momčad do pobjede, nakon završetka utakmice:

- Imali smo u našem protivniku Alkaru iznimno discipliniranu momčad čvrstog karaktera, a kad je tako teško je utakmicu bilo odvesti u ranoj fazi u mirne vode. Znali smo da ćemo morati zadržati koncentraciju na dogovorenim principima igre te dosljednost i energiju u njihovu izvršavanju kroz svih 40 minuta. Smatram da nam je upravo spomenuti segment omogućio da i kad bi upadali u negativne rezultatske serije ne dopustimo Alkaru da preuzme konce utakmice, već smo mi bili ta momčad koja je dominantno diktirala zbivanja na parketu i odvela nas do pobjede, rekao nam je Kuliš.

Sonik - Puntamika je trenutno peta na ljestvici s osvojenih 46 bodova.

25. travanj 2024 20:00