StoryEditorOCM
SportNIŠTA BEZ ZADRANA

Gvardiol složio idealnu postavu Hrvata koji su igrali u Premier ligi: "Zahvalan sam što mogu igrati s njim i učiti od njega", nahvalio je Modrića

Piše SPORT SD
12. rujna 2023. - 19:55

Joško Gvardiol je ovo ljeto prešao u Manchester City i time postao 29. Hrvat koji je igrao u Premier ligi. Od Hrvata koji su igrali u najvišem rangu engleskog nogometa bi se mogla složiti ozbiljna jedanaestorka, a upravo su taj izazov u novom klubu dali Gvardiolu.

Za službenu stranicu Manchester Cityja je izabrao idealnih 11 Hrvata koji su igrali u Premier ligi.

U momčadi se našao i jedan hajdukovac, kapetan Bijelih Lovre Kalinić. Iako nije upisao nastup u Premier ligi, bio je igrač Aston Ville.

Gvardiol sebe vidi na poziciji lijevog beka, dok bi na desnom bio Slaven Bilić. Stoperski par činili bi Lovren i Ćorluka.

"S Lovrenom sam igrao na zadnjem Svjetskom prvenstvu. Iskusan je, a ja sam bio mlad. Ćorluka je dio stručnog stožera hrvatske reprezentacije, Imao je nevjerojatnu karijeru, od njega mogu puno naučiti", izjavio je Gvardiol.

U veznoj liniji se našao trio Modrić, Kovačić i Kranjčar.

"On je promijenio lice hrvatske reprezentacije. Puno je puta ispisao povijest. Zahvalan sam što mogu igrati s njim i učiti od njega", nahvalio je Modrića Gvardiol.

U vrhu napada je Šuker, na lijevom krilu Gvardiol vidi Perišića, a na desnom Nikicu Jelavića.

"Definitivno bismo osvojili Premier ligu, možda i trostruku krunu. Možda bismo se Perišić i ja mučili na lijevoj strani", odgovorio je uz osmijeh Gvardiol na pitanje kako bi njegova momčad završila sezonu.

30. travanj 2024 18:50