StoryEditorOCM
SportSLUŽBENO

Gotova je saga! Joško Gvardiol prošao liječnički pregled i potpisao za Manchester City

Piše Sport SD
4. kolovoza 2023. - 23:57

To je to, ugovor je potpisan. Posao vrijedan 90 milijuna eura okončan je i službeno u petak navečer, Joško Gvardiol novi je igrač europskog prvaka Manchester Cityja. Nakon što je u pratnji svog menadžera Marjana Šišića dan ranije stigao iz Leipziga i prošao sve liječničke preglede te riješio ostale formalnosti, preostalo je bilo samo potpisati sve. To je i učinjeno, a Gvardiol je odmah potom i uslikan u novom, prepoznatljivom plavom dresu.

Manchester City će, kako saznajemo, u tijeku subote na svojim kanalima i službeno predstaviti svog novog igrača.

21-godišnji hrvatski reprezentativac karijeru je započeo u Dinamu, a iz kojeg je u ljeto 2021. prešao u njemački RB Leipzig u kojem se zadržao dvije sezone.

Poznato je da će dobro na ovome poslu zaraditi i Dinamo. Hrvatski prvak ima pravo na 15 posto od Leipzigovog profita na ime odštete, što znači da će na Maksimir kapnuti otprilike 10.5 milijuna eura.

Dosadašnji svjetski rekord po pitanju plaćene odštete za jednog obrambenog igrača iznosio je 87 milijuna eura, a to je transfer Harryja Maguirea iz Leicestera u Manchester United koji je 2019. godine iznosio 87 milijuna eura.

01. svibanj 2024 18:39