StoryEditorOCM
SportZADAR I HV POSEDARJE

Dragan Blatnjak: "Moram biti zadovoljan". Marko Pinčić: "Želimo osvojiti Kup"

Piše Ivica Gjergja
16. ožujka 2023. - 18:39

Samo nekih 11 dana nakon prvenstvene utakmice u Trećoj NL-Jug, kada su u Posedarju odigrali HV Posedarje i Zadar (rezultat je bio 2:1), odigran je susret i četvrtfinala županijskog kupa, gdje je Vitez opet slavio pobjedom 1:0. O igri je sve rečeno, Zadar je igrao u nešto izmijenjenom sastavu, nije bio standardan zbog ozljeda i kartona nekih igrača, te je trener Blatnjak dao prigodu mladima na koje računa, a Vitez je bio kompletan i na kraju zasluženo slavio. Evo što su nakon susreta kazali treneri.

-Hrvatski vitez je bio sretniji i spretniji, zasluženo je pobijedio, ali smo u globalu odigrali dobru utakmicu. Bili smo ravnopravni, a u nekim momentima utakmice i bolji suparnik, tako da moram biti zadovoljan. Planski smo odradili utakmicu i odmorili dosta igrača koji su u ovom trenutku možda bliže prvoj momčadi. Istovremeno smo imali debitanta u momčadi Davida Filipovića, koji je odigrao 90 minuta i pokazao da u budućnosti možemo računati na njega, kao i ostali mladi. Oni su budućnost našeg kluba, svi su oni skrenuli pozornost na sebe i zaslužili nastupe u prvoj momčadi. Vjerujem svi igračima koje imam na raspolaganju. Imali smo igrače koji su bili pomalo načeti, kartonirani, iscrpljeni i umorni, tako da je utakmica poslužila svrsi, jer nas u subotu čeka teško gostovanje u Makarskoj, kazao je trener Zadra Dragan Blatnjak.

Trener HV Posedarja Marko Pinčić igrao je sa standardnim sastavom, gotovo najjačim, kazao je:

– Za susret mogu reći da nije „sjeo“ ni nama ni Zadru, iz razloga što je iza nas nekoliko teških dvoboja. Pokušali smo se oporaviti od svih tih napora i na kraju smo u tome uspjeli. Uložili smo maksimum, a igralo se po teškim uvjetima. Mi smo kvalitetna momčad i ne odgovaramo nikome, pa ni Zadru. Nemamo ambiciju ulaska u viši rang natjecanja, ali želimo uživati u igri i napraviti što više, dakako osvojiti i Županijski kup, kazao je Pinčić.

Strijelac jedinog gola igrač Viteza Josip Jurjević,bio je jako kratak:

– Bio sam u pravo vrijeme na pravom mjestu i poentirao!

04. svibanj 2024 21:08