StoryEditorOCM
SportNAKON 2:1 U BIOGRADU

Derbi opravdao očekivanja: Primorac potvrdio kvalitetu, a Posedarje s novim poletom ‘traži igru‘ iz prošle godine

Piše Ivica Gjergja
23. rujna 2022. - 16:15

Sve se dobro uklopilo u derbi kola između Primorca i HV Posedarja: od lijepog vremena do dobre igre, kojom je na koncu više zadovoljstva donijela pobjedniku iz Biograda, iako se Vitezovi nemaju čega sramiti.

Njihova mlada i potentna momčad pokazala se kao tvrd orah koji u svakom trenutku znaju što treba učiniti. Josip Jole Butić s klupe je odlično vodio ekipu i davao ton igri, no na kraju su ipak ostali kratki za jedan gol. Vjerujemo da će Vitezovi s ovim novim poletom i izraženom napadačkom igrom prikazanom u drugom dijelu susreta, češće dolaziti do prilika i svoje igre od prošle godine. Jamac tome svakako je dobar stručan rad klupskog stožera i igrača.

Kod Primorca smo vidjeli moć, znanje i onaj segment igre koji donosi rezultat, igrač viška kada je potrebno. Zgodici su padali nakon lijepo izrađenih akcija koje su već u začetku mirisale na gol.

Prvi zgoditak u petoj minuti pao je nakon odbijanca od obrane Viteza, Vodopija je u tom trenutku bio priseban i znalački presjekao loptu „namijenjen” Pinčiću te ga matirao.

image

Detalj s utakmice u Biogradu

Ig/Slobodna Dalmacija

U igri Primorca vidljiva je raznovrsnost mladih igrača Babina, Katuše i Birkića, a lijepo je bilo pratiti i akciju u 38. minuti kada su Karlo Torbarina i Luka Vodopija odigrali dupli pas, ali su ”zapeli“ na Tokiću, majstor presijecanja napadačkih lopti. Kod drugog zgoditka kapetan Lazarevski je idealno poslao loptu iz izravnog slobodnog udarca za Karla Torbarinu koji u petercu zabija za 2:0.

Više želje za igrom Vitezovi su pokazali u drugom dijelu kada su i smanjili rezultat pred završetak susreta. U jednoj gužvi u šesnaestercu najbolje se snašao Josip Jurjević za konačni rezultat 2:1.

- Derbi je opravdao epitet, mi smo bili bolji i zasluženo ostvarili pobjedu. Zahvalio bi našim dragim prijateljima igračima i protivnicima iz Viteza na fer i korektnoj igri koju su pokazali. Vjerujem da nam je prošlo vrijeme slabih rezultata dalje ćemo dobrom igrom u pobjede, kazao je igrač Primorca Roko Nakić.

- Dva nesretno primljena zgoditka koštala su nas poraza. Na kraju smo smanjili zaostatak na jedan zgoditak razlike no nije bilo više vremena za nešto više, kazao je igrač Viteza, Luka Begonja.

26. travanj 2024 19:37