stdClass Object ( [id] => 1086503 [title] => Ćiro Perinčić konačno upoznao Ivicu Šurjaka: ‘Slobodna‘ spojila legendu Hajduka i zadarske košarke i to na njihov rođendan! [alias] => ciro-perincic-konacno-upoznao-ivicu-surjaka-slobodna-spojila-legendu-hajduka-i-zadarske-kosarke-i-to-na-njihov-rodendan [catid] => 307 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Jeste li mogli zamisliti da se Ivica Šurjak, legendarni nogometaš Hajduka i kapetan zlatne generacije i Čedomir Ćiro Perinčić, isto tako legendarni košarkaš Zadra, nikad, ali baš nikad nisu upoznali? A svojedobno su sedamdesetih zajedno žarili i palili tadašnjom sportskom scenom.

Kako god je Hajduk u seriji bio prvakom bivše države, jednako tako je i Zadar, u doba Đerđe, Ćosića, ali i Perinčića, osvajao jugo-titule i bio naprosto nepobjediv.

Splitske vedete sporta bile su naklonjene, logično, košarkašima Jugoplastike, ali volio se i Zadar kao nešto svoje, dalmatinsko, lokal-patriotsko. Ako nije Jugoplastika neka to bude – Zadar. Zbog Zadra i jest postala – Drugoplastika.

A Zadrani listom, navijači su – Hajduka. Pa tako i junak naše priče, Ćiro, čiji sinovi Hrvoje i Ivan također pišu povijest zadarske košarke.

Ideja je potekla od Perinčića, da se upozna konačno sa Šurjakom. Iznenadio nas je pozivom, naš broj mobitela izdiktirao mu je doajen Edo Pezzi.

- Dobar dan, oprostite na smetnji, možete li pomoći? Volio bih se upoznati s Ivicom Šurjakom, idolom moje mladosti - oglasio se nekidan Ćiro zadarski.

Kako da ne! Ma je li moguće da se ne poznate?! - iznenadili smo se.

- A eto vidite. Nikad se nismo susreli...

Rečeno, učinjeno, jučerašnji 23. ožujka rođendan je obojici. Šurjaku i Perinčiću. Idealan termin da se nađu i jedan drugome podignu zdravicu. Izmijene darove, šalove i zastavice i poklone. Kao na centru kakva igrališta, kao kapetani Hajduka i Zadra! U Stobreču, šalimo se, na neutralnom terenu.

Šurjak bježi Perinčiću stalno za pola koša ili jedan gol razlike, jučer je Šurjaku bilo 68, neće kriti godine, a Ćiro je napunio 67.

Kakav susret dvije sportske legende: osjećamo se kao u rubrici „upoznajte me sa...” A obojica su tako istinski velikani. Kakvih više ni'...

Zasuzila je i suza u oku Perinčića, ili nam se samo učinilo. Šuro je pak iskusniji u tim prilikama, premda je i on bio vidljivo ganut. Da mu Perinčić dođe, da potegne do Splita, samo da se upoznaju?! Hej, kakva čast...

Šurjak je došao pojačan za Željka Jerkova, vršnjaka i prijatelja, suigrača. S Perinčićem je Jerkov igrao zajedno kad je juniorska reprezentacija bivše države i Mirka Novosela osvojila 1972. naslov europskog prvaka. U zadarskim Jazinama.

Sa strane Perinčića Marko Ostarčević, stariji brat Nedjeljka Miše, osvajač prve titule Zadra tamo 1965., ali i stanovnik Pariza, 19 godina je nosio dres košarkaša Racinga, a u pariške dane Ivice Šurjaka rado su se družili. Spominjali su i Folies Bergere, kako su tamo išli skupa, ali nismo išli u detalje. S njima i Zdenko Rinčić, svojedobno u Croatia osiguranju i rekao nam je kako je rado pomagao da mu firma pomaže i Hajduku i Jugoplastici i Zadru sponzorskim ugovorima tamo devedesetih.

Perinčić je bio ganut:

- Poslije toliko godina, dragi Šurjak, vi ste bili idol moje generacije i ja znam i sad po brojevima nabrojiti najjači sastav Hajduka – raznježio se.

Kapetan „bijelih” donio je prigodne darove, iz svoga ormara memorabilija, šal Hajduka iz – primijetili smo – 2001:

Šuro, ali to je bilo prije 20 godina?

- Je, zato ima povijesnu vrijednost, te smo godine bili prvaci!

A Šurjak sportski direktor „bijelih”, šampion. Perinčić je darivao knjigu Drage Marića „Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku”. S posvetom. Za gušt Toma Dubravca da sve ovjekovječi.

Navrle su uspomene:

- Ja bih subotom igrao u Jazinama, a u nedjelju obavezno dolazio u Split na Stari plac gledati Hajduka koji je sve pobjeđivao. Eh, to su bile godine... Ulaznice? Ne bih se nikome najavio, pa što da sam bio poznat košarkaš? Došao bih, normalno kupio ulaznicu, što god, zapad, istok, jug, sjever. Čega bi bilo, a stadion je uvijek bio pun. I meni puno srce. Pazi ovaj napad, po brojevima: igrali su Žungul golgeter, strijelac bez premca, pa Mužinić, taj bi ubio za svaki balun, Oblak Slovenac, Jerković genijalac, Šurjak koji trči, pretrčava, centrira i zabija...

Pardon, Oblak samo Slovenac, kakav je to opis?

- Ma, on je bio izvanredan igrač, svi su s Oblakom bili još bolji, to Slovenac, samo ga oslikava do kraja, uporan do izdisaja, a veliki znalac. Super igrač – vrti Ćiro film uspomena.

I nastavlja, da pokaže Šurjaku koliko zna:

- Znam ja i obranu, na golu Mešković, pa kasnije moj prijatelj Katalinić, u obrani Džoni i Rožić...

- Je, Džoni - upada Šurjak – on je porazbija' sva stakla na prozorima rodilišta, jer nije zna' centrirat – smijemo se, Šuro voli podbost Džonija svog najboljeg prijatelja među suigračima.

- Ovo će Džoni pročitat, pa će me sutra zvat – namiguje Šuro, a Ćiro nastavlja:

- A obrana, Peruzović, Buljan i onaj...

E, taj?!

- Holcer. Ha, mislili ste da sam zaboravio?! Genijalac. Kao Beckenbauer... Ja sam htio biti nogometaš Hajduka, samo mi je Hajduk bija u glavi. I imao sam kao dječak i jednu kopačku i to lijevu. Tko zna kako to samo lijevu... I stavio bih knjige u torbu. I obavezno tu kopačku. Važniju od knjiga. Da se poslije školske nastave napucavam na igralištu. Imao sam dobar šut lijevom. Ali, sam između sedmog i osmog razreda naglo izrastao. Pravac košarka, nije bilo druge.

Perinčić nastavlja:

- Imao sam veliku želju da proslavimo rođendan zajedno i ovo je veliki dan za mene.

Šurjak mu je zahvalio, ispričao je svoj dojam:

- Mi smo svi navijali za Jugopastiku, što kriti, ja sam kao dječak gledao košarku s krova tamo na Spinutu kad su počinjala braća Tvrdić. I Skansi. Ali Zadar mi je odmah tu, na srcu do „žutih”, što je i normalno. Iznenadio me poziv Ćire i stvarno, nikad se nismo upoznali. Eto ja znam da je trebao igrati i u reprezentaciji ali mu se dogodilo da je bio nekako između...

Je, uskače Jerkov u pomoć i pojašnjava:

- Dogodilo mu se da su Šolman i Kapičić bili u snazi, a onda su dolazili Dalipagić i Tanjevićev miljenik Varajić, pa je Ćiro ostao uvijek po strani – zagrlio je Jerkov Perinčića.

- A što ćeš – imao bi Perinčić štogod ispričati i o toj nepravdi, ali drugi put...

Šurjak je nastavio:

- Ovo je poseban dan i za mene, da me netko na 68. rođendan pozove da se upozna sa mnom. Osjećam se nekako posebno, izvanredno – smije se Šurjak, drago mu je, a svi su vrazi u njemu, pa izvrće i na šalu.

- Obećavam revanš u Zadru, dozvat ću i Josu Skoblara i Bepa Bajlu – najavljuje Ćiro novu epizodu dalmatinskog sportskog „amarcorda”.

---

Sine Ivane, ovom Zadru fali kemije

Perinčiću, kakav vam je Zadar danas? Sin Ivan pomoćni je trener Veljka Mršića:

- Fali kemije, nije to prava košarka...

Nemojte tako, osvojili su vaši Zadrani kup, a mogli bi bit i prvaci. I što to znači fali kemije? I što će reći sin Ivan kad pročita ove opore riječi?

- A briga me što će reć sin. On zna šta je mislim. Neka misli što hoće!

Pardon.

- Ma znam ja da oni dobro guraju. Ali teško je naći kemiju u momčadi kad se stalno mijenja. Nije ni njima lako, 10 utakmica u 15 dana, što je to, kakvo je to natjecanje, to nije za ljude!? I onda normalno da ne možeš funkcionirati, u pet utakmica preko 100 izgubljenih baluna. Preko sto?! Pa je li to košarka?!

Ipak?

- A bilo bi lipo da u finalu play-offa zaigraju Zadar i Split. To bih baš volio...

---

---

Jerkov: Oprosti Ćiro, odabrao sam Gripe

Željko Jerkov, posebni gost, suigrač Perinčića u mladoj reprezentaciji, nesuđeni košarkaš Zadra. Ispričao je, uvijek nam je to zanimljivo čuti:

- Zvao me Zadar te 1972. godine... - ponovio je Jerkov.

- Ma ti si Žele, trebao doći u nas – uskače Ćiro. - Zamisli petorku, Đerđa, Skroče, moja malenkost, Ćosić i ti, Mišo Ostarčević bi bio šesti igrač, a Jerak sedmi, ma bili bismo prvaci Europe stalno, a ne samo Jugoslavije...

- Đerđa je bio uporan, stvarno se zauzeo da dođem – dodaje Jerkov.

Međutim?

- Ja sam bio iz Pule i tražio sam grad uz more da nastavim karijeru. Pazite, otac sa Žirja i vojno lice je u Puli, a majka Korčulanka. Zovu me Olimpija, Partizan. I Zadar i Jugoplastika. Tražim isključivo grad na moru. Zadar je kao Pula, iste veličine. Split je veći grad. Oprosti Ćiro, ali izabrao sam Split...

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPORTSKI AMARCORD [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) ) [extra_fields_search] => SPORTSKI AMARCORD 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-03-25 07:26:38 [created_by] => 264 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-03-25 10:00:36 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2021-03-11 16:12:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 64 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 307 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--sport [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije sportske vijesti iz Zadra, Hrvatske i svijeta [menu-meta_keywords] => košarka, nogomet, mali nogomet, futsal, veslanje, atletika, plivanje, rukomet, borilačke vještine, svjetsko prvenstvo, državno prvenstvo, kup, europsko prvenstvo, liga [secure] => 0 [page_title] => Sport [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271440.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271438.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271436.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271434.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271428.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271424.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271422.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271420.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271418.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271414.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271416.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271410.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271408.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271404.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271412.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271398.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/25\/17271394.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1242","hd_17271440_1920.jpg":"1920x1080","k_17271440_1280.jpg":"1280x1280","k_17271440_1024.jpg":"1024x1024","k_17271440_640.jpg":"640x640","k_17271440_480.jpg":"480x480","k_17271440_340.jpg":"340x340","k_17271440_220.jpg":"220x220","o_17271440_1280.jpg":"1280x828","o_17271440_1024.jpg":"1024x662","o_17271440_640.jpg":"640x414","o_17271440_480.jpg":"480x310","o_17271440_340.jpg":"340x219","o_17271440_220.jpg":"220x142","h_17271440_1280.jpg":"1280x854","h_17271440_1024.jpg":"1024x683","h_17271440_640.jpg":"640x427","h_17271440_480.jpg":"480x320","h_17271440_340.jpg":"340x227","h_17271440_220.jpg":"220x147","pp_17271440_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271440_1024.jpg":"805x1024","pp_17271440_640.jpg":"503x640","pp_17271440_480.jpg":"377x480","pp_17271440_340.jpg":"267x340","pp_17271440_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1276","hd_17271438_1920.jpg":"1920x1080","k_17271438_1280.jpg":"1280x1280","k_17271438_1024.jpg":"1024x1024","k_17271438_640.jpg":"640x640","k_17271438_480.jpg":"480x480","k_17271438_340.jpg":"340x340","k_17271438_220.jpg":"220x220","o_17271438_1280.jpg":"1280x850","o_17271438_1024.jpg":"1024x680","o_17271438_640.jpg":"640x425","o_17271438_480.jpg":"480x319","o_17271438_340.jpg":"340x225","o_17271438_220.jpg":"220x146","h_17271438_1280.jpg":"1280x854","h_17271438_1024.jpg":"1024x683","h_17271438_640.jpg":"640x427","h_17271438_480.jpg":"480x320","h_17271438_340.jpg":"340x227","h_17271438_220.jpg":"220x147","pp_17271438_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271438_1024.jpg":"805x1024","pp_17271438_640.jpg":"503x640","pp_17271438_480.jpg":"377x480","pp_17271438_340.jpg":"267x340","pp_17271438_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1221","hd_17271436_1920.jpg":"1920x1080","k_17271436_1280.jpg":"1280x1280","k_17271436_1024.jpg":"1024x1024","k_17271436_640.jpg":"640x640","k_17271436_480.jpg":"480x480","k_17271436_340.jpg":"340x340","k_17271436_220.jpg":"220x220","o_17271436_1280.jpg":"1280x814","o_17271436_1024.jpg":"1024x651","o_17271436_640.jpg":"640x407","o_17271436_480.jpg":"480x305","o_17271436_340.jpg":"340x216","o_17271436_220.jpg":"220x139","h_17271436_1280.jpg":"1280x854","h_17271436_1024.jpg":"1024x683","h_17271436_640.jpg":"640x427","h_17271436_480.jpg":"480x320","h_17271436_340.jpg":"340x227","h_17271436_220.jpg":"220x147","pp_17271436_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271436_1024.jpg":"805x1024","pp_17271436_640.jpg":"503x640","pp_17271436_480.jpg":"377x480","pp_17271436_340.jpg":"267x340","pp_17271436_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1286","hd_17271434_1920.jpg":"1920x1080","k_17271434_1280.jpg":"1280x1280","k_17271434_1024.jpg":"1024x1024","k_17271434_640.jpg":"640x640","k_17271434_480.jpg":"480x480","k_17271434_340.jpg":"340x340","k_17271434_220.jpg":"220x220","o_17271434_1280.jpg":"1280x857","o_17271434_1024.jpg":"1024x685","o_17271434_640.jpg":"640x428","o_17271434_480.jpg":"480x321","o_17271434_340.jpg":"340x227","o_17271434_220.jpg":"220x147","h_17271434_1280.jpg":"1280x854","h_17271434_1024.jpg":"1024x683","h_17271434_640.jpg":"640x427","h_17271434_480.jpg":"480x320","h_17271434_340.jpg":"340x227","h_17271434_220.jpg":"220x147","pp_17271434_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271434_1024.jpg":"805x1024","pp_17271434_640.jpg":"503x640","pp_17271434_480.jpg":"377x480","pp_17271434_340.jpg":"267x340","pp_17271434_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1307","hd_17271428_1920.jpg":"1920x1080","k_17271428_1280.jpg":"1280x1280","k_17271428_1024.jpg":"1024x1024","k_17271428_640.jpg":"640x640","k_17271428_480.jpg":"480x480","k_17271428_340.jpg":"340x340","k_17271428_220.jpg":"220x220","o_17271428_1280.jpg":"1280x871","o_17271428_1024.jpg":"1024x697","o_17271428_640.jpg":"640x435","o_17271428_480.jpg":"480x326","o_17271428_340.jpg":"340x231","o_17271428_220.jpg":"220x149","h_17271428_1280.jpg":"1280x854","h_17271428_1024.jpg":"1024x683","h_17271428_640.jpg":"640x427","h_17271428_480.jpg":"480x320","h_17271428_340.jpg":"340x227","h_17271428_220.jpg":"220x147","pp_17271428_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271428_1024.jpg":"805x1024","pp_17271428_640.jpg":"503x640","pp_17271428_480.jpg":"377x480","pp_17271428_340.jpg":"267x340","pp_17271428_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1260","hd_17271424_1920.jpg":"1920x1080","k_17271424_1280.jpg":"1280x1280","k_17271424_1024.jpg":"1024x1024","k_17271424_640.jpg":"640x640","k_17271424_480.jpg":"480x480","k_17271424_340.jpg":"340x340","k_17271424_220.jpg":"220x220","o_17271424_1280.jpg":"1280x840","o_17271424_1024.jpg":"1024x672","o_17271424_640.jpg":"640x420","o_17271424_480.jpg":"480x315","o_17271424_340.jpg":"340x223","o_17271424_220.jpg":"220x144","h_17271424_1280.jpg":"1280x854","h_17271424_1024.jpg":"1024x683","h_17271424_640.jpg":"640x427","h_17271424_480.jpg":"480x320","h_17271424_340.jpg":"340x227","h_17271424_220.jpg":"220x147","pp_17271424_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271424_1024.jpg":"805x1024","pp_17271424_640.jpg":"503x640","pp_17271424_480.jpg":"377x480","pp_17271424_340.jpg":"267x340","pp_17271424_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2965","hd_17271422_1920.jpg":"1920x1080","k_17271422_1280.jpg":"1280x1280","k_17271422_1024.jpg":"1024x1024","k_17271422_640.jpg":"640x640","k_17271422_480.jpg":"480x480","k_17271422_340.jpg":"340x340","k_17271422_220.jpg":"220x220","o_17271422_1280.jpg":"1280x1976","o_17271422_1024.jpg":"1024x1581","o_17271422_640.jpg":"640x988","o_17271422_480.jpg":"480x741","o_17271422_340.jpg":"340x525","o_17271422_220.jpg":"220x339","h_17271422_1280.jpg":"1280x854","h_17271422_1024.jpg":"1024x683","h_17271422_640.jpg":"640x427","h_17271422_480.jpg":"480x320","h_17271422_340.jpg":"340x227","h_17271422_220.jpg":"220x147","pp_17271422_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271422_1024.jpg":"805x1024","pp_17271422_640.jpg":"503x640","pp_17271422_480.jpg":"377x480","pp_17271422_340.jpg":"267x340","pp_17271422_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2899","hd_17271420_1920.jpg":"1920x1080","k_17271420_1280.jpg":"1280x1280","k_17271420_1024.jpg":"1024x1024","k_17271420_640.jpg":"640x640","k_17271420_480.jpg":"480x480","k_17271420_340.jpg":"340x340","k_17271420_220.jpg":"220x220","o_17271420_1280.jpg":"1280x1932","o_17271420_1024.jpg":"1024x1546","o_17271420_640.jpg":"640x966","o_17271420_480.jpg":"480x724","o_17271420_340.jpg":"340x513","o_17271420_220.jpg":"220x332","h_17271420_1280.jpg":"1280x854","h_17271420_1024.jpg":"1024x683","h_17271420_640.jpg":"640x427","h_17271420_480.jpg":"480x320","h_17271420_340.jpg":"340x227","h_17271420_220.jpg":"220x147","pp_17271420_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271420_1024.jpg":"805x1024","pp_17271420_640.jpg":"503x640","pp_17271420_480.jpg":"377x480","pp_17271420_340.jpg":"267x340","pp_17271420_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2872","hd_17271418_1920.jpg":"1920x1080","k_17271418_1280.jpg":"1280x1280","k_17271418_1024.jpg":"1024x1024","k_17271418_640.jpg":"640x640","k_17271418_480.jpg":"480x480","k_17271418_340.jpg":"340x340","k_17271418_220.jpg":"220x220","o_17271418_1280.jpg":"1280x1914","o_17271418_1024.jpg":"1024x1531","o_17271418_640.jpg":"640x957","o_17271418_480.jpg":"480x718","o_17271418_340.jpg":"340x508","o_17271418_220.jpg":"220x329","h_17271418_1280.jpg":"1280x854","h_17271418_1024.jpg":"1024x683","h_17271418_640.jpg":"640x427","h_17271418_480.jpg":"480x320","h_17271418_340.jpg":"340x227","h_17271418_220.jpg":"220x147","pp_17271418_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271418_1024.jpg":"805x1024","pp_17271418_640.jpg":"503x640","pp_17271418_480.jpg":"377x480","pp_17271418_340.jpg":"267x340","pp_17271418_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1473","hd_17271414_1920.jpg":"1920x1080","k_17271414_1280.jpg":"1280x1280","k_17271414_1024.jpg":"1024x1024","k_17271414_640.jpg":"640x640","k_17271414_480.jpg":"480x480","k_17271414_340.jpg":"340x340","k_17271414_220.jpg":"220x220","o_17271414_1280.jpg":"1280x982","o_17271414_1024.jpg":"1024x785","o_17271414_640.jpg":"640x491","o_17271414_480.jpg":"480x368","o_17271414_340.jpg":"340x260","o_17271414_220.jpg":"220x168","h_17271414_1280.jpg":"1280x854","h_17271414_1024.jpg":"1024x683","h_17271414_640.jpg":"640x427","h_17271414_480.jpg":"480x320","h_17271414_340.jpg":"340x227","h_17271414_220.jpg":"220x147","pp_17271414_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271414_1024.jpg":"805x1024","pp_17271414_640.jpg":"503x640","pp_17271414_480.jpg":"377x480","pp_17271414_340.jpg":"267x340","pp_17271414_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1166","hd_17271416_1920.jpg":"1920x1080","k_17271416_1280.jpg":"1280x1280","k_17271416_1024.jpg":"1024x1024","k_17271416_640.jpg":"640x640","k_17271416_480.jpg":"480x480","k_17271416_340.jpg":"340x340","k_17271416_220.jpg":"220x220","o_17271416_1280.jpg":"1280x777","o_17271416_1024.jpg":"1024x621","o_17271416_640.jpg":"640x388","o_17271416_480.jpg":"480x291","o_17271416_340.jpg":"340x206","o_17271416_220.jpg":"220x133","h_17271416_1280.jpg":"1280x854","h_17271416_1024.jpg":"1024x683","h_17271416_640.jpg":"640x427","h_17271416_480.jpg":"480x320","h_17271416_340.jpg":"340x227","h_17271416_220.jpg":"220x147","pp_17271416_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271416_1024.jpg":"805x1024","pp_17271416_640.jpg":"503x640","pp_17271416_480.jpg":"377x480","pp_17271416_340.jpg":"267x340","pp_17271416_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1284","hd_17271410_1920.jpg":"1920x1080","k_17271410_1280.jpg":"1280x1280","k_17271410_1024.jpg":"1024x1024","k_17271410_640.jpg":"640x640","k_17271410_480.jpg":"480x480","k_17271410_340.jpg":"340x340","k_17271410_220.jpg":"220x220","o_17271410_1280.jpg":"1280x856","o_17271410_1024.jpg":"1024x684","o_17271410_640.jpg":"640x428","o_17271410_480.jpg":"480x321","o_17271410_340.jpg":"340x227","o_17271410_220.jpg":"220x147","h_17271410_1280.jpg":"1280x854","h_17271410_1024.jpg":"1024x683","h_17271410_640.jpg":"640x427","h_17271410_480.jpg":"480x320","h_17271410_340.jpg":"340x227","h_17271410_220.jpg":"220x147","pp_17271410_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271410_1024.jpg":"805x1024","pp_17271410_640.jpg":"503x640","pp_17271410_480.jpg":"377x480","pp_17271410_340.jpg":"267x340","pp_17271410_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1161","hd_17271408_1920.jpg":"1920x1080","k_17271408_1280.jpg":"1280x1280","k_17271408_1024.jpg":"1024x1024","k_17271408_640.jpg":"640x640","k_17271408_480.jpg":"480x480","k_17271408_340.jpg":"340x340","k_17271408_220.jpg":"220x220","o_17271408_1280.jpg":"1280x774","o_17271408_1024.jpg":"1024x619","o_17271408_640.jpg":"640x387","o_17271408_480.jpg":"480x290","o_17271408_340.jpg":"340x205","o_17271408_220.jpg":"220x133","h_17271408_1280.jpg":"1280x854","h_17271408_1024.jpg":"1024x683","h_17271408_640.jpg":"640x427","h_17271408_480.jpg":"480x320","h_17271408_340.jpg":"340x227","h_17271408_220.jpg":"220x147","pp_17271408_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271408_1024.jpg":"805x1024","pp_17271408_640.jpg":"503x640","pp_17271408_480.jpg":"377x480","pp_17271408_340.jpg":"267x340","pp_17271408_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1253","hd_17271404_1920.jpg":"1920x1080","k_17271404_1280.jpg":"1280x1280","k_17271404_1024.jpg":"1024x1024","k_17271404_640.jpg":"640x640","k_17271404_480.jpg":"480x480","k_17271404_340.jpg":"340x340","k_17271404_220.jpg":"220x220","o_17271404_1280.jpg":"1280x835","o_17271404_1024.jpg":"1024x668","o_17271404_640.jpg":"640x417","o_17271404_480.jpg":"480x313","o_17271404_340.jpg":"340x221","o_17271404_220.jpg":"220x143","h_17271404_1280.jpg":"1280x854","h_17271404_1024.jpg":"1024x683","h_17271404_640.jpg":"640x427","h_17271404_480.jpg":"480x320","h_17271404_340.jpg":"340x227","h_17271404_220.jpg":"220x147","pp_17271404_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271404_1024.jpg":"805x1024","pp_17271404_640.jpg":"503x640","pp_17271404_480.jpg":"377x480","pp_17271404_340.jpg":"267x340","pp_17271404_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17271412_1920.jpg":"1920x1080","k_17271412_1280.jpg":"1280x1280","k_17271412_1024.jpg":"1024x1024","k_17271412_640.jpg":"640x640","k_17271412_480.jpg":"480x480","k_17271412_340.jpg":"340x340","k_17271412_220.jpg":"220x220","o_17271412_1280.jpg":"1280x854","o_17271412_1024.jpg":"1024x683","o_17271412_640.jpg":"640x427","o_17271412_480.jpg":"480x320","o_17271412_340.jpg":"340x227","o_17271412_220.jpg":"220x146","h_17271412_1280.jpg":"1280x854","h_17271412_1024.jpg":"1024x683","h_17271412_640.jpg":"640x427","h_17271412_480.jpg":"480x320","h_17271412_340.jpg":"340x227","h_17271412_220.jpg":"220x147","pp_17271412_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271412_1024.jpg":"805x1024","pp_17271412_640.jpg":"503x640","pp_17271412_480.jpg":"377x480","pp_17271412_340.jpg":"267x340","pp_17271412_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1143","hd_17271398_1920.jpg":"1920x1080","k_17271398_1280.jpg":"1280x1280","k_17271398_1024.jpg":"1024x1024","k_17271398_640.jpg":"640x640","k_17271398_480.jpg":"480x480","k_17271398_340.jpg":"340x340","k_17271398_220.jpg":"220x220","o_17271398_1280.jpg":"1280x762","o_17271398_1024.jpg":"1024x609","o_17271398_640.jpg":"640x381","o_17271398_480.jpg":"480x285","o_17271398_340.jpg":"340x202","o_17271398_220.jpg":"220x130","h_17271398_1280.jpg":"1280x854","h_17271398_1024.jpg":"1024x683","h_17271398_640.jpg":"640x427","h_17271398_480.jpg":"480x320","h_17271398_340.jpg":"340x227","h_17271398_220.jpg":"220x147","pp_17271398_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271398_1024.jpg":"805x1024","pp_17271398_640.jpg":"503x640","pp_17271398_480.jpg":"377x480","pp_17271398_340.jpg":"267x340","pp_17271398_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17271394_1920.jpg":"1920x1080","k_17271394_1280.jpg":"1280x1280","k_17271394_1024.jpg":"1024x1024","k_17271394_640.jpg":"640x640","k_17271394_480.jpg":"480x480","k_17271394_340.jpg":"340x340","k_17271394_220.jpg":"220x220","o_17271394_1280.jpg":"1280x853","o_17271394_1024.jpg":"1024x682","o_17271394_640.jpg":"640x426","o_17271394_480.jpg":"480x320","o_17271394_340.jpg":"340x226","o_17271394_220.jpg":"220x146","h_17271394_1280.jpg":"1280x854","h_17271394_1024.jpg":"1024x683","h_17271394_640.jpg":"640x427","h_17271394_480.jpg":"480x320","h_17271394_340.jpg":"340x227","h_17271394_220.jpg":"220x147","pp_17271394_1280.jpg":"1006x1280","pp_17271394_1024.jpg":"805x1024","pp_17271394_640.jpg":"503x640","pp_17271394_480.jpg":"377x480","pp_17271394_340.jpg":"267x340","pp_17271394_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 307 [name] => Sport [alias] => sport [description] => [parent] => 301 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"301","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14816716 Threads: 5 Questions: 3133503593 Slow queries: 6977912 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234636928 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /zadar/sport ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 307 [name] => Sport [alias] => sport [parent] => 301 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /zadar/sport ) ) [link] => /zadar/sport/ciro-perincic-konacno-upoznao-ivicu-surjaka-slobodna-spojila-legendu-hajduka-i-zadarske-kosarke-i-to-na-njihov-rodendan-1086503 [printLink] => /zadar/sport/ciro-perincic-konacno-upoznao-ivicu-surjaka-slobodna-spojila-legendu-hajduka-i-zadarske-kosarke-i-to-na-njihov-rodendan-1086503?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 634343 [name] => čedomir perinčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-03-24 17:12:51 [main_article_id] => 0 [alias] => cedomir-perincic [link] => /tag/cedomir-perincic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 335565 [name] => Ivica Šurjak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-surjak [link] => /tag/ivica-surjak ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPORTSKI AMARCORD [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ćiro Perinčić konačno upoznao Ivicu Šurjaka: ‘Slobodna‘ spojila legendu Hajduka i zadarske košarke i to na njihov rođendan! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-10-20-56-12-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271440.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271440.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271438.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271436.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271434.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271428.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271424.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271422.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271420.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271418.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271414.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271416.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271410.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271408.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271404.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271412.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271398.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/25/17271394.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Jeste li mogli zamisliti da se Ivica Šurjak, legendarni nogometaš Hajduka i kapetan zlatne generacije i Čedomir Ćiro Perinčić, isto tako legendarni košarkaš Zadra, nikad, ali baš nikad nisu upoznali? A svojedobno su sedamdesetih zajedno žarili i palili tadašnjom sportskom scenom.

Kako god je Hajduk u seriji bio prvakom bivše države, jednako tako je i Zadar, u doba Đerđe, Ćosića, ali i Perinčića, osvajao jugo-titule i bio naprosto nepobjediv.

Splitske vedete sporta bile su naklonjene, logično, košarkašima Jugoplastike, ali volio se i Zadar kao nešto svoje, dalmatinsko, lokal-patriotsko. Ako nije Jugoplastika neka to bude – Zadar. Zbog Zadra i jest postala – Drugoplastika.

A Zadrani listom, navijači su – Hajduka. Pa tako i junak naše priče, Ćiro, čiji sinovi Hrvoje i Ivan također pišu povijest zadarske košarke.

Ideja je potekla od Perinčića, da se upozna konačno sa Šurjakom. Iznenadio nas je pozivom, naš broj mobitela izdiktirao mu je doajen Edo Pezzi.

- Dobar dan, oprostite na smetnji, možete li pomoći? Volio bih se upoznati s Ivicom Šurjakom, idolom moje mladosti - oglasio se nekidan Ćiro zadarski.

Kako da ne! Ma je li moguće da se ne poznate?! - iznenadili smo se.

- A eto vidite. Nikad se nismo susreli...

Rečeno, učinjeno, jučerašnji 23. ožujka rođendan je obojici. Šurjaku i Perinčiću. Idealan termin da se nađu i jedan drugome podignu zdravicu. Izmijene darove, šalove i zastavice i poklone. Kao na centru kakva igrališta, kao kapetani Hajduka i Zadra! U Stobreču, šalimo se, na neutralnom terenu.

Šurjak bježi Perinčiću stalno za pola koša ili jedan gol razlike, jučer je Šurjaku bilo 68, neće kriti godine, a Ćiro je napunio 67.

Kakav susret dvije sportske legende: osjećamo se kao u rubrici „upoznajte me sa...” A obojica su tako istinski velikani. Kakvih više ni'...

Zasuzila je i suza u oku Perinčića, ili nam se samo učinilo. Šuro je pak iskusniji u tim prilikama, premda je i on bio vidljivo ganut. Da mu Perinčić dođe, da potegne do Splita, samo da se upoznaju?! Hej, kakva čast...

Šurjak je došao pojačan za Željka Jerkova, vršnjaka i prijatelja, suigrača. S Perinčićem je Jerkov igrao zajedno kad je juniorska reprezentacija bivše države i Mirka Novosela osvojila 1972. naslov europskog prvaka. U zadarskim Jazinama.

Sa strane Perinčića Marko Ostarčević, stariji brat Nedjeljka Miše, osvajač prve titule Zadra tamo 1965., ali i stanovnik Pariza, 19 godina je nosio dres košarkaša Racinga, a u pariške dane Ivice Šurjaka rado su se družili. Spominjali su i Folies Bergere, kako su tamo išli skupa, ali nismo išli u detalje. S njima i Zdenko Rinčić, svojedobno u Croatia osiguranju i rekao nam je kako je rado pomagao da mu firma pomaže i Hajduku i Jugoplastici i Zadru sponzorskim ugovorima tamo devedesetih.

Perinčić je bio ganut:

- Poslije toliko godina, dragi Šurjak, vi ste bili idol moje generacije i ja znam i sad po brojevima nabrojiti najjači sastav Hajduka – raznježio se.

Kapetan „bijelih” donio je prigodne darove, iz svoga ormara memorabilija, šal Hajduka iz – primijetili smo – 2001:

Šuro, ali to je bilo prije 20 godina?

- Je, zato ima povijesnu vrijednost, te smo godine bili prvaci!

A Šurjak sportski direktor „bijelih”, šampion. Perinčić je darivao knjigu Drage Marića „Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku”. S posvetom. Za gušt Toma Dubravca da sve ovjekovječi.

Navrle su uspomene:

- Ja bih subotom igrao u Jazinama, a u nedjelju obavezno dolazio u Split na Stari plac gledati Hajduka koji je sve pobjeđivao. Eh, to su bile godine... Ulaznice? Ne bih se nikome najavio, pa što da sam bio poznat košarkaš? Došao bih, normalno kupio ulaznicu, što god, zapad, istok, jug, sjever. Čega bi bilo, a stadion je uvijek bio pun. I meni puno srce. Pazi ovaj napad, po brojevima: igrali su Žungul golgeter, strijelac bez premca, pa Mužinić, taj bi ubio za svaki balun, Oblak Slovenac, Jerković genijalac, Šurjak koji trči, pretrčava, centrira i zabija...

Pardon, Oblak samo Slovenac, kakav je to opis?

- Ma, on je bio izvanredan igrač, svi su s Oblakom bili još bolji, to Slovenac, samo ga oslikava do kraja, uporan do izdisaja, a veliki znalac. Super igrač – vrti Ćiro film uspomena.

I nastavlja, da pokaže Šurjaku koliko zna:

- Znam ja i obranu, na golu Mešković, pa kasnije moj prijatelj Katalinić, u obrani Džoni i Rožić...

- Je, Džoni - upada Šurjak – on je porazbija' sva stakla na prozorima rodilišta, jer nije zna' centrirat – smijemo se, Šuro voli podbost Džonija svog najboljeg prijatelja među suigračima.

- Ovo će Džoni pročitat, pa će me sutra zvat – namiguje Šuro, a Ćiro nastavlja:

- A obrana, Peruzović, Buljan i onaj...

E, taj?!

- Holcer. Ha, mislili ste da sam zaboravio?! Genijalac. Kao Beckenbauer... Ja sam htio biti nogometaš Hajduka, samo mi je Hajduk bija u glavi. I imao sam kao dječak i jednu kopačku i to lijevu. Tko zna kako to samo lijevu... I stavio bih knjige u torbu. I obavezno tu kopačku. Važniju od knjiga. Da se poslije školske nastave napucavam na igralištu. Imao sam dobar šut lijevom. Ali, sam između sedmog i osmog razreda naglo izrastao. Pravac košarka, nije bilo druge.

Perinčić nastavlja:

- Imao sam veliku želju da proslavimo rođendan zajedno i ovo je veliki dan za mene.

Šurjak mu je zahvalio, ispričao je svoj dojam:

- Mi smo svi navijali za Jugopastiku, što kriti, ja sam kao dječak gledao košarku s krova tamo na Spinutu kad su počinjala braća Tvrdić. I Skansi. Ali Zadar mi je odmah tu, na srcu do „žutih”, što je i normalno. Iznenadio me poziv Ćire i stvarno, nikad se nismo upoznali. Eto ja znam da je trebao igrati i u reprezentaciji ali mu se dogodilo da je bio nekako između...

Je, uskače Jerkov u pomoć i pojašnjava:

- Dogodilo mu se da su Šolman i Kapičić bili u snazi, a onda su dolazili Dalipagić i Tanjevićev miljenik Varajić, pa je Ćiro ostao uvijek po strani – zagrlio je Jerkov Perinčića.

- A što ćeš – imao bi Perinčić štogod ispričati i o toj nepravdi, ali drugi put...

Šurjak je nastavio:

- Ovo je poseban dan i za mene, da me netko na 68. rođendan pozove da se upozna sa mnom. Osjećam se nekako posebno, izvanredno – smije se Šurjak, drago mu je, a svi su vrazi u njemu, pa izvrće i na šalu.

- Obećavam revanš u Zadru, dozvat ću i Josu Skoblara i Bepa Bajlu – najavljuje Ćiro novu epizodu dalmatinskog sportskog „amarcorda”.

---

Sine Ivane, ovom Zadru fali kemije

Perinčiću, kakav vam je Zadar danas? Sin Ivan pomoćni je trener Veljka Mršića:

- Fali kemije, nije to prava košarka...

Nemojte tako, osvojili su vaši Zadrani kup, a mogli bi bit i prvaci. I što to znači fali kemije? I što će reći sin Ivan kad pročita ove opore riječi?

- A briga me što će reć sin. On zna šta je mislim. Neka misli što hoće!

Pardon.

- Ma znam ja da oni dobro guraju. Ali teško je naći kemiju u momčadi kad se stalno mijenja. Nije ni njima lako, 10 utakmica u 15 dana, što je to, kakvo je to natjecanje, to nije za ljude!? I onda normalno da ne možeš funkcionirati, u pet utakmica preko 100 izgubljenih baluna. Preko sto?! Pa je li to košarka?!

Ipak?

- A bilo bi lipo da u finalu play-offa zaigraju Zadar i Split. To bih baš volio...

---

---

Jerkov: Oprosti Ćiro, odabrao sam Gripe

Željko Jerkov, posebni gost, suigrač Perinčića u mladoj reprezentaciji, nesuđeni košarkaš Zadra. Ispričao je, uvijek nam je to zanimljivo čuti:

- Zvao me Zadar te 1972. godine... - ponovio je Jerkov.

- Ma ti si Žele, trebao doći u nas – uskače Ćiro. - Zamisli petorku, Đerđa, Skroče, moja malenkost, Ćosić i ti, Mišo Ostarčević bi bio šesti igrač, a Jerak sedmi, ma bili bismo prvaci Europe stalno, a ne samo Jugoslavije...

- Đerđa je bio uporan, stvarno se zauzeo da dođem – dodaje Jerkov.

Međutim?

- Ja sam bio iz Pule i tražio sam grad uz more da nastavim karijeru. Pazite, otac sa Žirja i vojno lice je u Puli, a majka Korčulanka. Zovu me Olimpija, Partizan. I Zadar i Jugoplastika. Tražim isključivo grad na moru. Zadar je kao Pula, iste veličine. Split je veći grad. Oprosti Ćiro, ali izabrao sam Split...

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/zadar/sport/ciro-perincic-konacno-upoznao-ivicu-surjaka-slobodna-spojila-legendu-hajduka-i-zadarske-kosarke-i-to-na-njihov-rodendan-1086503 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=78f300cdfbb6c28c599e58146365526308e07229 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C4%86iro+Perin%C4%8Di%C4%87+kona%C4%8Dno+upoznao+Ivicu+%C5%A0urjaka%3A+%E2%80%98Slobodna%E2%80%98+spojila+legendu+Hajduka+i+zadarske+ko%C5%A1arke+i+to+na+njihov+ro%C4%91endan%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2Fsport%2Fciro-perincic-konacno-upoznao-ivicu-surjaka-slobodna-spojila-legendu-hajduka-i-zadarske-kosarke-i-to-na-njihov-rodendan-1086503 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2Fsport%2Fciro-perincic-konacno-upoznao-ivicu-surjaka-slobodna-spojila-legendu-hajduka-i-zadarske-kosarke-i-to-na-njihov-rodendan-1086503 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPORTSKI AMARCORD [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) )
StoryEditorOCM
SportSPORTSKI AMARCORD

Ćiro Perinčić konačno upoznao Ivicu Šurjaka: ‘Slobodna‘ spojila legendu Hajduka i zadarske košarke i to na njihov rođendan!

Piše PSD.
11. ožujka 2021. - 17:12

Jeste li mogli zamisliti da se Ivica Šurjak, legendarni nogometaš Hajduka i kapetan zlatne generacije i Čedomir Ćiro Perinčić, isto tako legendarni košarkaš Zadra, nikad, ali baš nikad nisu upoznali? A svojedobno su sedamdesetih zajedno žarili i palili tadašnjom sportskom scenom.

Kako god je Hajduk u seriji bio prvakom bivše države, jednako tako je i Zadar, u doba Đerđe, Ćosića, ali i Perinčića, osvajao jugo-titule i bio naprosto nepobjediv.

Splitske vedete sporta bile su naklonjene, logično, košarkašima Jugoplastike, ali volio se i Zadar kao nešto svoje, dalmatinsko, lokal-patriotsko. Ako nije Jugoplastika neka to bude – Zadar. Zbog Zadra i jest postala – Drugoplastika.

A Zadrani listom, navijači su – Hajduka. Pa tako i junak naše priče, Ćiro, čiji sinovi Hrvoje i Ivan također pišu povijest zadarske košarke.

Ideja je potekla od Perinčića, da se upozna konačno sa Šurjakom. Iznenadio nas je pozivom, naš broj mobitela izdiktirao mu je doajen Edo Pezzi.

- Dobar dan, oprostite na smetnji, možete li pomoći? Volio bih se upoznati s Ivicom Šurjakom, idolom moje mladosti - oglasio se nekidan Ćiro zadarski.

Kako da ne! Ma je li moguće da se ne poznate?! - iznenadili smo se.

- A eto vidite. Nikad se nismo susreli...

Rečeno, učinjeno, jučerašnji 23. ožujka rođendan je obojici. Šurjaku i Perinčiću. Idealan termin da se nađu i jedan drugome podignu zdravicu. Izmijene darove, šalove i zastavice i poklone. Kao na centru kakva igrališta, kao kapetani Hajduka i Zadra! U Stobreču, šalimo se, na neutralnom terenu.

Šurjak bježi Perinčiću stalno za pola koša ili jedan gol razlike, jučer je Šurjaku bilo 68, neće kriti godine, a Ćiro je napunio 67.

Kakav susret dvije sportske legende: osjećamo se kao u rubrici „upoznajte me sa...” A obojica su tako istinski velikani. Kakvih više ni'...

Zasuzila je i suza u oku Perinčića, ili nam se samo učinilo. Šuro je pak iskusniji u tim prilikama, premda je i on bio vidljivo ganut. Da mu Perinčić dođe, da potegne do Splita, samo da se upoznaju?! Hej, kakva čast...

Šurjak je došao pojačan za Željka Jerkova, vršnjaka i prijatelja, suigrača. S Perinčićem je Jerkov igrao zajedno kad je juniorska reprezentacija bivše države i Mirka Novosela osvojila 1972. naslov europskog prvaka. U zadarskim Jazinama.

Sa strane Perinčića Marko Ostarčević, stariji brat Nedjeljka Miše, osvajač prve titule Zadra tamo 1965., ali i stanovnik Pariza, 19 godina je nosio dres košarkaša Racinga, a u pariške dane Ivice Šurjaka rado su se družili. Spominjali su i Folies Bergere, kako su tamo išli skupa, ali nismo išli u detalje. S njima i Zdenko Rinčić, svojedobno u Croatia osiguranju i rekao nam je kako je rado pomagao da mu firma pomaže i Hajduku i Jugoplastici i Zadru sponzorskim ugovorima tamo devedesetih.

Perinčić je bio ganut:

- Poslije toliko godina, dragi Šurjak, vi ste bili idol moje generacije i ja znam i sad po brojevima nabrojiti najjači sastav Hajduka – raznježio se.

Kapetan „bijelih” donio je prigodne darove, iz svoga ormara memorabilija, šal Hajduka iz – primijetili smo – 2001:

Šuro, ali to je bilo prije 20 godina?

- Je, zato ima povijesnu vrijednost, te smo godine bili prvaci!

A Šurjak sportski direktor „bijelih”, šampion. Perinčić je darivao knjigu Drage Marića „Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku”. S posvetom. Za gušt Toma Dubravca da sve ovjekovječi.

Navrle su uspomene:

- Ja bih subotom igrao u Jazinama, a u nedjelju obavezno dolazio u Split na Stari plac gledati Hajduka koji je sve pobjeđivao. Eh, to su bile godine... Ulaznice? Ne bih se nikome najavio, pa što da sam bio poznat košarkaš? Došao bih, normalno kupio ulaznicu, što god, zapad, istok, jug, sjever. Čega bi bilo, a stadion je uvijek bio pun. I meni puno srce. Pazi ovaj napad, po brojevima: igrali su Žungul golgeter, strijelac bez premca, pa Mužinić, taj bi ubio za svaki balun, Oblak Slovenac, Jerković genijalac, Šurjak koji trči, pretrčava, centrira i zabija...

Pardon, Oblak samo Slovenac, kakav je to opis?

- Ma, on je bio izvanredan igrač, svi su s Oblakom bili još bolji, to Slovenac, samo ga oslikava do kraja, uporan do izdisaja, a veliki znalac. Super igrač – vrti Ćiro film uspomena.

I nastavlja, da pokaže Šurjaku koliko zna:

- Znam ja i obranu, na golu Mešković, pa kasnije moj prijatelj Katalinić, u obrani Džoni i Rožić...

- Je, Džoni - upada Šurjak – on je porazbija' sva stakla na prozorima rodilišta, jer nije zna' centrirat – smijemo se, Šuro voli podbost Džonija svog najboljeg prijatelja među suigračima.

- Ovo će Džoni pročitat, pa će me sutra zvat – namiguje Šuro, a Ćiro nastavlja:

- A obrana, Peruzović, Buljan i onaj...

E, taj?!

- Holcer. Ha, mislili ste da sam zaboravio?! Genijalac. Kao Beckenbauer... Ja sam htio biti nogometaš Hajduka, samo mi je Hajduk bija u glavi. I imao sam kao dječak i jednu kopačku i to lijevu. Tko zna kako to samo lijevu... I stavio bih knjige u torbu. I obavezno tu kopačku. Važniju od knjiga. Da se poslije školske nastave napucavam na igralištu. Imao sam dobar šut lijevom. Ali, sam između sedmog i osmog razreda naglo izrastao. Pravac košarka, nije bilo druge.

Perinčić nastavlja:

- Imao sam veliku želju da proslavimo rođendan zajedno i ovo je veliki dan za mene.

Šurjak mu je zahvalio, ispričao je svoj dojam:

- Mi smo svi navijali za Jugopastiku, što kriti, ja sam kao dječak gledao košarku s krova tamo na Spinutu kad su počinjala braća Tvrdić. I Skansi. Ali Zadar mi je odmah tu, na srcu do „žutih”, što je i normalno. Iznenadio me poziv Ćire i stvarno, nikad se nismo upoznali. Eto ja znam da je trebao igrati i u reprezentaciji ali mu se dogodilo da je bio nekako između...

Je, uskače Jerkov u pomoć i pojašnjava:

- Dogodilo mu se da su Šolman i Kapičić bili u snazi, a onda su dolazili Dalipagić i Tanjevićev miljenik Varajić, pa je Ćiro ostao uvijek po strani – zagrlio je Jerkov Perinčića.

- A što ćeš – imao bi Perinčić štogod ispričati i o toj nepravdi, ali drugi put...

Šurjak je nastavio:

- Ovo je poseban dan i za mene, da me netko na 68. rođendan pozove da se upozna sa mnom. Osjećam se nekako posebno, izvanredno – smije se Šurjak, drago mu je, a svi su vrazi u njemu, pa izvrće i na šalu.

- Obećavam revanš u Zadru, dozvat ću i Josu Skoblara i Bepa Bajlu – najavljuje Ćiro novu epizodu dalmatinskog sportskog „amarcorda”.

Sine Ivane, ovom Zadru fali kemije

Perinčiću, kakav vam je Zadar danas? Sin Ivan pomoćni je trener Veljka Mršića:

- Fali kemije, nije to prava košarka...

Nemojte tako, osvojili su vaši Zadrani kup, a mogli bi bit i prvaci. I što to znači fali kemije? I što će reći sin Ivan kad pročita ove opore riječi?

- A briga me što će reć sin. On zna šta je mislim. Neka misli što hoće!

Pardon.

- Ma znam ja da oni dobro guraju. Ali teško je naći kemiju u momčadi kad se stalno mijenja. Nije ni njima lako, 10 utakmica u 15 dana, što je to, kakvo je to natjecanje, to nije za ljude!? I onda normalno da ne možeš funkcionirati, u pet utakmica preko 100 izgubljenih baluna. Preko sto?! Pa je li to košarka?!

Ipak?

- A bilo bi lipo da u finalu play-offa zaigraju Zadar i Split. To bih baš volio...

Jerkov: Oprosti Ćiro, odabrao sam Gripe

Željko Jerkov, posebni gost, suigrač Perinčića u mladoj reprezentaciji, nesuđeni košarkaš Zadra. Ispričao je, uvijek nam je to zanimljivo čuti:

- Zvao me Zadar te 1972. godine... - ponovio je Jerkov.

- Ma ti si Žele, trebao doći u nas – uskače Ćiro. - Zamisli petorku, Đerđa, Skroče, moja malenkost, Ćosić i ti, Mišo Ostarčević bi bio šesti igrač, a Jerak sedmi, ma bili bismo prvaci Europe stalno, a ne samo Jugoslavije...

- Đerđa je bio uporan, stvarno se zauzeo da dođem – dodaje Jerkov.

Međutim?

- Ja sam bio iz Pule i tražio sam grad uz more da nastavim karijeru. Pazite, otac sa Žirja i vojno lice je u Puli, a majka Korčulanka. Zovu me Olimpija, Partizan. I Zadar i Jugoplastika. Tražim isključivo grad na moru. Zadar je kao Pula, iste veličine. Split je veći grad. Oprosti Ćiro, ali izabrao sam Split...

10. svibanj 2024 22:56