StoryEditorOCM
SportEURO

Zlatko Dalić objavio popis: Luka Modrić mora biti svaku utakmicu na terenu, onda je još bolji... Od njega očekujemo da bude naš vođa!

Piše Sport SD
20. svibnja 2024. - 13:42

Izbornik Zlatko Dalić objavio je Inicijalni popis reprezentativaca s kojima će krenuti na pripreme za Euro, na konferenciju za medije stigao je s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.

Na popisu je 26 imena...

Vratari: Livaković, Ivušić, Labrović

Obrana: Stanišić, Juranović, Vida, Erlić, Šutalo, Gvardiol, Sosa, Pongračić

Vezni red: Brozović, Modrić, Kovačić, Pašalić, Ivanušec, Majer, Sučić, Baturina, Vlašić

Napad: Kramarić, Budimir, Petković, Perišić, Pjaca, M. Pašalić

Pretpozivi: Kotarski, Barišić, Ćaleta-Car, Ljubičić, Jakić, Fruk, Matanović, Sigur, Sučić

 

Nakon objave popisa Dalić je kazao:

- Ovo su igrači na koje računamo. Bilo je dilema oko Vlašića, no dobro se oporavlja i u puno je boljem tanju nego ranije. Priključit će se 27. svibnja reprezentaciji, ako do 1. lipnja ne bude u pogonu i spreman na trening zvat ćemo nekoga s pretpoziva. Želim samo da se nitko ne ozljedi, da svi dođu zdravi. Svjesni smo da je pred nama jedno veliko očekivanje i ambicija, ali i da ima još mnogo reprezentacija s realnim izgledima za visoki plasman na Euru. Imamo najtežu skupinu što je mogla biti, s aktualnim europskim prvakom, aktualnim osvajačem Lige nacija i Albanijom. Bit će teško.

- Napravili smo rezultat dolaskom na Euro, ne želimo stvarati pritisak. Idemo napraviti sve što je u našoj moći. Svjesni smo da nikada neće biti bolja i veća podrška hrvatskih navijača. Znamo da oni očekuju dobre stvari i da vjeruju u nas, na nama je da se trudimo. U nedjelju se okupljamo i imamo prijem kod predsjednika Republike Hrvatske, a onda krećemo s treninzima i radom. Vjerujemo u ove igrače i da možemo napraviti što svi želimo. Ponavljam, nema pritiska, želim da uživamo i da Hrvatska opet bude sretna, dobra i ponosna - rekao je Dalić.

Situacija s Perišićem?

- Komuniciramo jako puno, stalno smo u kontaktu. Sve radi po planu i kako je mislio i planirao. Sve je učinio da se vrati u formu, nadam se da će biti u dobroj formi. Nećemo ništa forsirati, ali Perišić nam znači jako puno i veliki je dobitak za reprezentaciju. Koristit ćemo ga kroz dvije utakmice, ima našu podršku, njegov trud zavrjeđuje svaku pohvalu.

image

Ivan Perišić

Tom Dubravec/Cropix

Forma naših igrača?

- Kod mene je uvijek prisutan optimizam. Vežina igrača je u dobroj formi, neki su već osvojili trofeje i prvenstva i ja im čestitam. Neki trebaju više, to je činjenica, a to ću im kazati kad se okupimo. Da moraju više ako žele nastupati za Hrvatsku. Vjerujem da ćemo se kroz 10-ak dana još bolje posložiti, jedino što nismo od početka svi skupa, nego dolazi 12 igrača, a tek kasnije ostali. Svi zajedno bit ćemo 3. lipnja, tada počinjemo prave pripreme.

- Kad god smo imali vremena i duži kamp, složili smo se i bili još bolji. Znam da i sada puno možemo. Pritiska ne treba biti, Hrvatskoj uvijek mora biti cilj plasman na veliko natjecanje, a sve preko toga je plus. Digli smo ljestvicu jako visoko s tri medalje u pet godina. To nije realno, objektivno... Englezi imaju jednu medalju s najskupljim igračima... Naši reprezentativci zaslužuju samo hvalospjeve. Nema ništa ljepše nego predstavljati Hrvatsku. Pokušat ćemo ne razočarati.

Luka Modrić?

- Nije dobro da se Luka dozira, on mora biti svaku utakmicu na terenu, onda je još bolji. Odigrao je malo manje utakmica ove sezone, no od njega očekujemo da bude naš vođa.

image

Luka Modrić

AFP

Stanje Ante Budimira?

- Budimir se vratio u puni trening i jučer igrao 15-ak minuta. Trebao bi početi utakmicu u zadnjem kolu. U dosta je dobrom stanju, šteta što se ozlijedio baš kada je bio u naponu snage. Mogao je biti prvi strijelac La Lige, zavrijedio je to trudom i radom. Očekujemo da će biti pravi u reprezentaciji.

Zašto Labrović, a ne Kotarski?

- Labrović je dobro branio za RIjeku, a Kotarski je budućnost - zaključio je Zlatko Dalić.

Reprezentacija se okuplja u Rijeci 26. i 27. svibnja, a neki igrači poput Luke Modrića, Matea Kovačića, Joška Gvardiola i Marcela Brozovića će se priključiti naknadno zbog klupskih obaveza.

U pripremnom periodu Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Sjeverne Makedonije (3. lipnja) i Portugala (8. lipnja). Između ta dva susreta predviđen je i posjet (5. lipnja) Papi Franji u odajama Vatikana, a prema kampu u blizini Berlina otputovat će 9. lipnja. 

24. svibanj 2024 06:09