StoryEditorOCM
SportNAJBOLJI KAPETAN

Belgijski novinar Ruben van Gucht, suprug Blanke Vlašić, napisao post o Modriću: ‘Dječak koji je bio premalen da postane nogometaš, čijeg su djeda ubili...‘

Piše Pero Smolčić/SD
19. prosinca 2022. - 14:54

Među novinarima koji su izvještavali sa Svjetskog prvenstva u Kataru bio je i Belgijac Ruben van Gucht. Suprug naše proslavljene atletičarke Blanke Vlašić morao se nakratko odvojiti od nje i sina Monda, a Hrvatska je potom u Dohi pobijedila njegovu Belgiju.

No, ne zamjera Ruben ništa, već je po završetku Mundijala objavio post u kojemu se divi kapetanu Vatrenih Luki Modriću. Evo što je zapisao:

- Ovaj je čovjek napisao najljepšu bajku od svih. S 37 godina na leđima odveo je Hrvatsku do druge uzastopne medalje. Pravi je timski igrač koji malu državu od oko četiri milijuna stanovnika opet vodi među četiri najbolja. Nevjerojatna predstava. Bio je najbolji kapetan na Svjetskom prvenstvu, uvijek na čelu bitke, uzimao protivnicima lopte, dijelio dodavanja, motivirao suigrače... Luka Modrić, dječak koji je bio prenizak da postane vrhunski nogometaš, dječak čiji je djed ubijen u ratu, dječak koji je živio u hotelu za izbjeglice, dječak koji je imao samo tri kluba u dugogodišnjoj karijeri, čovjek koji ima 162 nastupa za svoju zemlju. Velika legenda, veličina, najbolji kapetan. Čestitam Hrvatska.

Hvala Rubene.

28. travanj 2024 00:18