StoryEditorOCM
SportNK ZADRANOVA

Antonio Perica: " Vratili smo se na teren puni energije i želje za novim izazovima"

Piše I. Gjergja
15. siječnja 2022. - 10:52

Na terenima Športskog centra Višnjik izvodi se testiranje motoričkih sposobnosti članova NK Zadarnova, s čime su počele pripreme za drugi dio proljetne polusezone. Testiraju se sve njihove selekcije, izuzev onih najmlađih, prednatjecatelja C (2016./17.), koji kreću 3. veljače. Evo što na je kazao voditelj Škole nogometa NK Zadarnove, Antonio Perica.

– Nakon kratkog predaha za blagdane, vratili smo se na teren puni energije i želje za novim izazovima. Zadovoljni smo odrađenim testiranjima, koja su nam neophodna kako bismo dobili što bolji uvid u razinu motoričkih sposobnosti naših igrača. Tako pratimo njihov napredak i ujedno dolazimo do spoznaja na kojim elementima bi pojedini igrač trebao dodatno raditi u dahu će, Perica.

Imate i novosti u klubu što se tiče treninga?

-Kako je u kolektivnim sportovima manje vremena da se treneri unutar jednog treninga posvete individualnim karakteristikama pojedinca, poboljšanje specifičnih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti igrača najbolje se ostvaruje dodatnim individualnim treninzima. Upravo će to biti jedna od novosti u našem klubu u ovoj godini. Mogu vam reći da smo pri kraju izrade plana i programa individualnih treninga kako bismo definirali sve detalje te ih na najbolji mogući način uklopili u naš standardni program rada. Fokus će biti na razvoju fizičkih i tehničkih sposobnosti igrača i upravo zato su nam odrađena testiranja bila od velike važnosti, jer nam daju detaljan uvid u svakog pojedinog igrača, kako bismo u konačnici mogli kreirati što kvalitetniji individualni program. Planirani početak programa individualnog rada je početkom veljače, a sve detalje roditelji i polaznici dobit će putem naših uobičajenih sredstava interne komunikacije, kazuje nam Perica.

Što je sa službenim natjecanjem? Imate osam kategorija, jeste li zadovoljni ostvarenim dosad?

- Kroz otprilike mjesec dana nastavljamo sa odigravanjem službenih utakmica za sve naše kategorije. Generalno, zadovoljni smo prvim dijelom sezone. Posebno mi je drago da smo, uz značajan porast broja polaznika pa time i momčadi u natjecanjima, dobrom organizacijom uspjeli zadržati visoku razinu kvalitete i intenziteta rada. Koristim prigodu da pohvalim sve naše trenere i djelatnike kluba, koji su spremno odgovorili na sve izazove i nepredviđene situacije na koje smo nailazili. S takvim timskim duhom na terenu i van njega idemo dalje u nove pobjede, za kraj će Perica.

29. rujan 2024 19:38