StoryEditorOCM
SportNK ZADARNOVA

Antonio Perica: U našoj Školi nogometa najvažnija je edukacija, a rezultat je tu više da djeci posluži kao zabava i motivacija

Piše Ivica GJERGJA
23. prosinca 2020. - 15:03

Predano se i kontinuirano radilo, treniralo i igralo tijekom polusezone u NK Zadarnova. Njihovi Tići i Papaline su odigrali prvu službenu natjecateljsku polusezonu, bili su vrlo uspješni i izuzetno dobro su napredovali u svim elementima igre. Ako se zna da je klub od početka djelovanja zauzeo stav da je rezultat u ovim kategorijama sekundaran u odnosu na edukaciju i savladavanje nogometnih elemenata, onda je uspjeh više nego dobar. A igranje u ligama je samo nadogradnja. Pa kada je tako, zapitali smo voditelja Škole nogometa NK Zadarnova, Antonia Pericu kako to uspijevaju:

– Vodimo se time da nam naša djeca na treninzima i edukaciji u ovoj dobi postepeno savladavaju nove vještine, nogometne tehnike, kretnje i pravila te da kroz igru jednostavno zavole sport. Također nam je važno da se uče međusobnoj suradnji i stvaranju momčadskog duha. Rezultat je tu više da im posluži kao nekakva zabava i motivacija za vrijeme same utakmice, a nipošto kao mjerilo kvalitete rada i napretka. Zato smo i na našim društvenim mrežama uveli drugačiji način praćenja rezultata službenih natjecanja putem popularnih “smajlića”, koji na simpatičan način daju do znanja kako je utakmica završila, reče nam Perica.

Što tako pratite i dobivate?

- I prije uvođenja ovog praćenja rezultata, dosta smo razmišljali kako izbjeći čiste brojke i ovo se pokazalo punim pogotkom. I roditelji i sama djeca su to odlično prihvatili i shvaćaju da u toj dobi nije bitno je li utakmica završila 1:0, 10:0 ili 0:10, već kako su djeca igrala i ponašala se na terenu.

Za prvu polusezonu, kako ste prošli?

– Našim klincima su to bile prve službene utakmice i jako sam zadovoljan kako su odigrali, kako su se ponašali pa u konačnici i kakve su rezultate postigli. Tići će natjecanje nastaviti u drugoj od tri skupine, a papaline u prvoj i tu će imati priliku nastaviti napredovati. Odgoj mladih nogometaša je dugoročan proces u kojemu je najvažniji kontinuirani razvoj, a s njim onda dolaze i rezultati. Želim se zahvaliti svim trenerima na angažmanu i trudu, a s obzirom na uvjete koje imamo na ŠC Višnjik, u budućnosti možemo biti samo još bolji, kazao je za kraj Perica.

Dres Tića nosili su: Matej Vrkić, Roko Odžaković, Kristiano Samardžić, Luka Džaja, Ante Jurlina, Daniel Režan, Mateo Odžaković, Filip Brkljača, Ivano Perica, Adriel-Benli Bajlo, Marin Maračić, Karlo Pavlović, Gabriel Baričević, Marko Tomašek, Marko Škara, Vice Jurlina, Darko Benić, Šimun Jakupović. Trener: Damir Čačić.

Najbolji strijelci: Roko Odžaković 12, Mateo Odžaković 9, Daniel Režan 6, Kristiano Samardžić 5, Filip Brkljača 4, Luka Džaja 1, Marko Tomašek 1.

Dres Papalina nosili su: Emanuel Šindija, Lovre Perinović, Niko Nimčević, Jelena Knez, Karlo Bilaver, Luka Paleka, Roko Odžaković, Jakov Dubravica, Lovre Krpeljević, Šimun Šatalić, Vice Jurlina, Adriel-Benli Bajlo, Marin Maračić, Petar Zrilić, Karlo Pavlović, Tomislav Kovačević. Trener: Josip Bilaver.

Najbolji strijelci: Roko Odžaković 24, Karlo Pavlović 11, Karlo Bilaver 5, Niko Nimčević 4, Šimun Šatalić 3, Vice Jurlina 2, Adriel-Benli Bajlo 1, Jakov Dubravica 1, Lovre Perinović 1.

02. srpanj 2024 22:20