StoryEditorOCM
SportPREMIJER LIGA

Alkar još jednom prijetio Zadru, protiv Božića i Žganeca nisu imali lijeka!

Piše Zadarski.hr
17. ožujka 2024. - 22:05

Zadar je u 25. kolu FAVBET Premijer lige uz dosta poteškoća u Sinju svladao Alkar 65:73 (16:17, 20:22, 19:15, 10:19). Ponovila se utakmica iz prvog dijela sezone, u kojoj je Alkar dugo prijetio, imao vodstvo u posljednjoj četvrtini ali se na kraju morao pokloniti klasi Luke Božića.

Igrači Alkara su, nošeni puno dvoranom i željom da u razmaku od osam dana pobijede dva velikana, Cibonu i Zadar. Ni Jusup nije štedio „tešku artiljeriju“, pa je tako u odnosu na petorku koju je jučer izveo u regionalnoj ligi odmor dobio samo Lakić. Prvi koš postigao je Zadranin, ali u „krivom dresu“ Pavle Marčinković, dok je Zadar morao čekati svog Makedonca Mekića da nakon tri i pol minute prvi put pogodi kroz obruč. Morao je nakon osam minuta u vatru i Lakić, jer Zadar sa sedam izgubljenih lopti nije uspio ući u prednost. Na drugoj strani živost je unio Brocić, dojučerašnji igrač razvojne momčadi Zadra Jazina Arbanasa.  Zadar je ipak „na mišiće“ i uz podršku Tornada, koji je u to vrijeme ulazio u dvoranu, sačuvao vodstvo 17:16 na kraju prve četvrtine.

U drugoj četvrtini Sinjani još bolji i motiviraniji. Još jedan Zadranin, onaj na posudbi u Alkaru Maksim Matulina, tricom je Alkar odvojio na +7 (27:20). Obrana Zadra jedva da je postojala, a Božić je donekle držao priključak u napadačkim akcijama. Razmahao se i Vučić, koji je triput bez problema ušao pod koš i poentirao. Na 36:30 tricama reagiraju Lakić i Žganec, a Davis i Božić slobodnim bacanjima donose vodstvo na poluvremenu – 36:39.

Nije Jusup uspio sačuvati glavne uzdanice od novih napora, o čemu svjedoči i svih 20 minuta Božića na parketu. Serijom 10:0 Zadar je prvi put ušao u osjetniju prednost (42:53), a onda serijom promašenih trica i izgubljenih lopti domaćinima pružili priliku za jednak revanš (52:53). S istekom vremena Marčinković je tricom s osam metara vratio domaće u vodstvo 55:54.

Kad se već ponavljao neizvjesni scenarij iz prošle utakmice u Sinju,, valjalo je onda barem i ovog puta uzeti bodove. Naravno, teško je do toga doći s crnim rupama od četiri i pol minute, kakvu su imali u trenucima koji su trebali odlučivati utakmicu. Nakon devetog promašaja Drežnjak sam hvata loptu i zakucava za svoj prvi pogodak i povratak vodstva 60:61.

Morao je uzeti stvar u svoje ruke Luka Božić – nakon trice iznudio je i tri prekršaja, pogodio pet bacanja, stvorio zalihu koju su njegovi suigrači do kraja uspjeli obraniti.

Žganec je sa 17 poena, 9 skokova i 4 asistencije bio najkorisniji igrač utakmice, a odmah do njega bio je Božić, koji je odigrao svih 40 minuta, postigao 20 poena, 5 skokova i 9 asistencija. Najbolji igrač domaćina bio je Pavle Marčinković s 12 poena.

27. travanj 2024 13:41