StoryEditorOCM
RegionalDALMATINCI OČEKUJU SKANDINAVSKE TEMPERATURE

Za koji dan osjetno će zahladiti, ujutro će se mjeriti tek koji stupanj iznad nule

Piše PSD
15. prosinca 2017. - 23:15
split_hladnoca25-070117.JPG

Nakon što smo su se par puta opekli s prognozama domaćih meteorologa, mnogi se za pouzdanije meteorološko predviđanje okreću 'norveškoj prognozi', sa stranice yr.no. Pa evo što nam Norvežani predviđaju za naredne dane.

Subota se na splitskom području po vremenskim prilikama i temperaturama neće puno razlikovati od petka, no nedjelja će donijeti razvedravanje i pad temperature, doduše tek za koji stupanj.

Tako će u nedjelju jutarnja temnperatura biti 7 (danas je, inače, bila 14), ali do podneva će narasti na 9. No to nije ništa u usporedbi s danima koji slijede.

U ponedjeljak će se ujutro mjeriti tek pet stupnjeva (/oko podne bi to trebalo 'skočiti' na 7), a će ujutro biti tek dva stupnja (koja će se do podneva 'pretvoriti' u 9). Slične će se temperature zadržati sve do naredne subote. Za utjehu nam ostaje da ćše biti vedro, tek s prolaznom laganom naoblakom. Puhat će lagani do umjereni sjeveroistočnjak.

Slično se vrijeme očekiuje na šibenskom i zadarskom području, s tim da se tamo u narednu subotu (23. 12.) očekuje nešto više naoblake. Zadranima će biti za stupanj dva toplije nego Splićanima, ali Šibenčanima će se u četvrtak ujutro, zahvaljujući umjerenom sjevernom i sjeveroistočnom vjetru, temperatura spustiti na nulu.

Na dubrovačkom području vrijeme će biti isto kao na splitskom, s tim da će im u nedjelju koja slijedi pasti nešto više kiše. Temperature se neće bitno razlikovati od gore navedenih. Tijekom tjedna očekuje se umjereni sjeveroistočnjak.

24. travanj 2024 22:04