StoryEditorOCM
RegionalVRIJEDNA GESTA

Vukšićki bećari organizirali donaciju benkovačkog kamena za crkvu sv.Filipa i Jakova u Baranji

Piše M. Ledenko Mane
29. travnja 2021. - 18:21

Poznata muška pjevačka skupina Vukšićki bećari uz pjevanje nastavljaju svoju humanitarnu misiju.

Poznati voditelj u emisiji Lijepom našom i veliki prijatelj Vukšićkih bećara Branko Uvodić , pokrenuo je inicijativu uz pomoć mještana gradnje nove crkve sv.Filipa i Jakova u selu Gajić kod Belog Manastira.Selo Gajić ima 700 stanovnika.

Branko Uvodić zamolio je Vukšićke bećare da organiziraju donaciju benkovačkog kamena za ovu crkvu. Vukšićki bećari su s oduševljenjem prihvatili ovu humanitarnu akciju i pronašli su dobre ljude koji su donirali 80 kvadrata benkovačkog kamena. S ovim kamenom urediti će se okoliš ispred crkve. Crkva će biti posvećena u mjescu lipnju uz bogat kulturno umjetnički program , kojeg će voditi Branko Uvodić i nastupit će najpoznatija imena hrvatske glazbene scene.

- Velika nam je čast i ponos što smo pronašli dobre ljude koji su donirali kamen za ovu crkvu. Koristim prliku da se od srca zahvalim kamenoklesarskim obrtima Kamen Uskok Lisičić, Kamen Žilić Lisičić i našem članu Vukšićkih bećara Mirku Tokiću Arčiju. Kamen će ovih dana biti transportiran našim dragim prijateljima u selo Gajić. –rekao je Blaž Šegota, predsjednik Vukšićkih bećara

Vukšićki bećari biti će posebni gosti kao znak zahvale što su organizirali donaciju benkovačkog kamena za ovu crkvu.

08. srpanj 2024 23:32