StoryEditorOCM
RegionalTKO PITA - SKITA!

Vijećnik Stojanov isto pitanje postavlja već sedam godina, ali problem još nije riješen! Župan: Nitko ne želi odstupiti od svoja dva kvadrata!

Piše Iva Ivanac
23. svibnja 2024. - 19:42

HNS-ov vijećnik Milan Stojanov na Skupštini Zadarske županije ponovno je, po četvrti put, uputio isto pitanje. 

- Ovo sam pitanje u proteklih nekoliko godina postavio tri puta, a evo sada i četvrti. Županijska cesta Pakoštane - Vrana - Radašinovci je u sve lošijem stanju. Vi ste uvijek dosad odgovarali kako projektirate cestu, pa kako imate nesređene imovinsko pravne odnose... Sedam godina tupim to pitanje, dosada ste mogli izgraditi 200 kilometara puta, kazao je Stojanov. 

Župan Božidar Longin istaknuo je kako je svjestan da je Stojanov više puta postavio to pitanje, ali kako još uvijek na tom području nisu sređeni imovinsko pravni odnosi. 

- Znam da ste više puta spominjali tu cestu. Osobno sam razgovarao s mještanima i ravnateljem Županijskih cesta Zadarske županije vezano uz taj problem. U ŽUC-u su imali lokacijsku dozvolu, a u proračunu su i bila osigurana financijska sredstva. Međutim, morali smo ih maknuti s te pozicije proračuna jer ih ne možemo utrošiti zbog toga što nisu riješeni imovinsko pravni odnosi. Nitko ne želi odstupiti od svoja dva kvadrata, kazao je župan Longin. 

Stojanov je imao primjedbu na županov odgovor.

- Ja sam razgovarao s ljudima za koje tvrdite da se ne žele odreći dva kvadrata. Čovjek mi govori kako projekt ceste ide točno po sredini njegove parcele presijecajući je na pola, a u blizini se nalazi općinsko zemljište preko kojeg cesta može proći. Ili izmjestite cestu ili čovjeku ponudite neko drugo zemljište, zaključio je Stojanov.

23. lipanj 2024 21:06