StoryEditorOCM
RegionalDAJMO IM RUKE

Udovica hrvatskog branitelja i majka petero maloljetne djece živi u groznim uvjetima. Pomozimo im obnoviti kuću u Škabrnji

Piše Piše PSD
3. prosinca 2023. - 19:01

Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima (HUPŽNDS), organizira humanitarnu akciju za obitelj Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohrane majke, i njeno petero maloljetne djece od 8 - 15 godina. Radi se, navode iz udruge, teško bolesnoj udovici umrlog Hrvatskog Branitelja i njihovo petero maloljetne djece, koji žive u neljudskim i jako teškim uvjetima.

Oni koji mogu pomoći sredstava za obitelj Matijević mogu, poručuju iz udruge, uplatiti na račun IBAN HR4824020061101034912, rimatelj HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

image

​Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima

- Upravo je u tijeku obnova i uređenje donjih i gornjih prostorija kuće, sobe za djecu, kuhinje dolje i gore, fasade cijele kuće, saniranje rupa, saniranje vlage, saniranje gljivica, kupnja bojlera dolje u kući i na katu za djecu, peći dolje i gore, kreveti za svako dijete i majku, ormari, kuhinjski elementi, peći na drva, električna peć itd. Uglavnom, kuću je potrebno detaljno urediti iznutra i iz vana, urediti sve prostorije koje su u jako lošem stanju u donjem i gornjem dijelu kuće, fasada cijele kuće, odvodi, zahodi, kanalizacija, kupaona, struja gore i dolje i sve ostalo, jer ova kuća trenutno u jako lošem stanju i bit će potrebno više financija nego smo očekivali. Ranije prikupljeni novac dobrih ljudi troši se na radove i materijal, no sada je potrebno još financija kako bi bilo dosta za sve napraviti, s obzirom na to da su se naknadno pojavili problemi, jer je kuća u težem stanju nego se to prvo mislilo - kažu iz udruge, te dodaju.

image

​Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima

- Pomoć možete uplatiti na račun na koji se prikuplja pomoć samo za obitelj Matijević iz Škabrnje. Sve što se prikupi na taj račun bit će odmah predano gosp. Andrijani Matijević i njenoj djeci, uz prisustvo Župnika Don Ivana Rončevića, predstavnika Ministarstva, Hrvatskog Zavoda za socijalni rad (Centra za socijalnu skrb), brojnih medija i načelnika te zamjenika Općine Škabrnja. Također, Andrijana Matijević ovjerit će izjavu kod javnog bilježnika koliko je ukupno primila od nas Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, koliko je od nas primila novaca, hrane, higijene, kućanskih aparata, građevnog materijala itd, te ćemo to objaviti.

image

​Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima

28. travanj 2024 15:31