StoryEditorOCM
RegionalHOROR NA AUTOCESTI

Učiteljice otkrile detalje o incidentu s djecom kod ‘Macole‘: ‘Neznanac je djeci nudio novac i dodirivao ih po ramenu‘

Piše DV
16. svibnja 2023. - 12:26

z Osnovne škole "Petar Kanavelić" u Korčuli službeno su se oglasili o incidentu koji se vezano uz učenike četvrtih razreda dogodio na autocestovnom odmorištu "Zir" u Lici, o čemu smo detaljno izvijestili.

- Na odmorištu "Zir" dogodila se neugodna, potencijalno opasna situacija. Tijekom odmora u ugostiteljskom objektu "Macola" učiteljice su primijetile da se nepoznata muška osoba obraća djeci i pritom im nudi novac.

Na upit učiteljica što radi, smireno je odgovorio da može dati novac onima kojima treba. Sve se događalo ispred automata s igračkama na kovanice.

Nakon upozorenja da se odmakne, čovjek se udaljio, a učiteljice su s djecom napustile objekt i ušle u autobus. Prije polaska primijetile su da je dotični muškarac u pratnji ženske osobe, pojeo pecivo. na parkiralištu u blizini svog automobila. Ni u jednom trenutku nije pokazivao znakove nervoze ili žurbe za napuštanjem odmorišta.

Učiteljice su u autobusu porazgovarale s djecom opreznom ponašanju u kontaktu s nepoznatim osobama. Pritom je dvoje učenika reklo kako ih je dotična osoba dotaknula za ruku/rame i ponudila novac, a sve se to odvijalo unutar objekta u prostoru s igračkama.

Nakon razgovora s djecom, a procjenjujući situaciju, koja nije bila ugodna, odmah smo kontaktirale ravnatelja, policiju i roditelje, jer nismo mogle odbaciti mogućnost da se netko obraćao djeci s lošim namjerama.

Poduzeli smo sve što smo mogle da zaštitimo djecu i spriječimo širenje panike među njima. Cilj je bio da djeca ostatak putovanja provedu onako kako je predviđeno, te da svi učenici dođu svojim obiteljima sigurno - kažu iz korčulanske osmoljetke.

18. travanj 2024 04:46