StoryEditorOCM
RegionalZAČETAK ZDRAVSTVENOG TURIZMA:

U bolnici u Biogradu svečano otvoreno pet soba koje, uz nadoplatu, imaju iznadprosječni standard!

Piše Promo
3. srpnja 2019. - 16:42
DSC_0163.JPG

U Specijalnog bolnici za ortopediju u Biogradu u srijedu je otvoreno pet novouređenih soba iz nad-standarda zdravstvene zaštite, u kojima će moći boraviti pokretljiviji pacijenti uz određenu nadoplatu. Riječ je o modernim sobama opremljenim televizorima, internetom, te mogućnošću boravka pratnje pacijenta.

- Opremanje ovih pet jedinica smatramo začetkom zdravstvenog turizma. Tu uz nadoplatu mogu boraviti  osiguranici, a smisao ulaganja je razvoj bolnice, razvoj zdravstvenog turizma i dugoročna financijska održivost. Sobe su namijenjene pacijentima koji su pokretljiviji i traže visoki standard zdravstvene skrbi, budući da je kadar angažiran u ostalim odjelima, ovdje možemo izdvojiti manji dio kadra. Ovdje može doći svaki korisnik zdravstvene zaštite uz nadoplatu koja je 495 kn po danu. Postoji i mogućnost korištenja posebne prehrane uz nadoplatu, ali i   boravka pratnje pacijenta ukoliko zdravstveno stanje pacijenta to traži - rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd Andrija Marcelić i dodao kako je  vrijednost investicije bez PDV-a oko milijun kuna.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je kako Zadarska županija kao osnivač kontinuirano ulaže u svoje zdravstvene ustanove pa tako i u Specijalnu  bolnicu za ortopediju Biograd na moru koja ima svoju tradiciju dugu preko 80 godina, koja je u ratnom periodu bila i ratna bolnica pa ima preveliki značaj za cijelu županiju, za Grad  Biograd i okolne općine.

- Županija stalno ulaže u Ortopedsku bolnicu, tako je bilo u prošlosti, a tako će biti i  u budućnosti. Ovo je početak zdravstvenog turizma, kao što znate idejni projekt za zdravstveni centar je napravljen, međutim nitko se nije javio na natječaj. Siguran sam da će u budućnosti morati doći do nekih modifikacija tog projekta kako bi došlo do realizacije - rekao je Šime Mršić i demantirao nedavne medijske napise o gašenju specijalne bolnice i prodaji zemljišta.

Predsjednik Upravnog vijeća ortopedske bolnice i gradonačelnik Biograda Ivan Knez također je naglasio kako je uređenjem novih pet soba započeo  razvoj zdravstvenog turizma, ali i da postoje i  drugi projekti, poput uređenja   barokomore. Na novinarski upit oko postojećeg duga bolnice Knez je rekao: 

- Neosporno je da u cijeloj Hrvatskoj sustav zdravstva ne funkcionira, sve bolnice su u dugovima, no taj problem ne može riješiti ni ravnatelj ni župan, nego jedino Vlada Republike Hrvatske odnosno Ministarstvo zdravlja.

Prije obilaska novouređenih soba, ravnatelj Marcelić upoznao je nazočne i sa radom Odjela za fizikalnu terapiju.

 

BOŽIDAR LONGIN: STVORIT ĆEMO SNAŽAN ZDRAVSTVENI REGIONALNI CENTAR!

- Zadarska županija, kao osnivač, poduzima mjere za poboljšanje i unaprjeđenje poslovanja Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na Moru. Djelatnosti Specijalne bolnice u Biogradu želimo proširiti i oplemeniti dodatnim sadržajima koji će u budućnosti donijeti do novih zapošljavanja. Jedan od ciljeva jest da dugogodišnju tradiciju i kvalitetnu reputaciju ove bolnice u ortopediji iskoristimo za dodatan iskorak u rehabilitacijskom liječenju, ali i za razvoj zdravstvenog turizma, što je posebno atraktivno stranim gostima jer je kod nas liječenje cjenovno dostupnije nego u većem dijelu Europske unije. Također, izgradnjom nove Poliklinike u Zadru dobili smo nove prostore, koje također možemo iskoristiti za dodatne zdravstvene sadržaje i usluge te od naših ustanova stvoriti jedan snažan zdravstveni regionalni centar - najavio je zadarski župan Božidar Longin.

08. srpanj 2024 10:41