Događanje koje slavi najraznovrsniju hrvatsku regiju - Zadarsku regiju, i donosi dalmatinski stil života izravno u europsku metropolu, Beč! Dobra hrana i delicije, vrhunska vina i koktel...
Turistička zajednica Zadarske županije danas gostuje u glavnom gradu Austrije, gdje će kroz eno-gastronomski doživljaj u partnerstvu s renomiranim brendom za DACH tržište - Falstaff.
- Događanje koje govori o Zadarskoj regiji kao regiji punoj okusa, regiji koja je više od sunca i mora, u kojoj sunce i more stvaraju proizvode i jela iznimnih okusa. Od maslinovog ulja preko vrhunskih vina do sireva i još mnogo toga. Savršen događaj za predstavljanje uzbudljive kulinarske Zadarske županije kao turističke regije, ali i predstavlijanje proizvoda na tržištu - poručili su iz TZ-a Zadarske županije.
Ciljane skupine ovog događaja su mediji specijalizirani za travel i gastro, eno-gastro scena, turistički profesionalci, privatni konzumenti.
O Falstaffu
Osnovan 1980. kao vinski časopis u Austriji, Falstaff je danas etablirana medijska platforma na njemačkom govornom području Europe s vodećim publikacijama web stranicama u Njemačkoj, Austriji i švicarskoj. Tiskani i e-časopisi Falstaff, uključujući proširenja linija, čine Falstaff najvećim časopisom o vinu, hrani putovanjima na njemačkom govornom području Europe s ukupnom nakladom od oko 150.000 primjeraka.
U sve tri zemlje Falstaff objavlįjuje autoritativne godišnje vinske vodiče koji odražavaju i predstavljaju vinske industrije tih zemalja. Njemački i austrijski vodiči pojavljuju se i na engleskom jeziku. Uz početne stranice falstaff.at, falstaff.de falstaff.ch, biltene, prisutnost na društvenim medijima i aplikacije vodiča, Falstaffova ukupna publika i zajednica broje se u milijunima Falstaff je i digitalni broj 1 medij u cijeloj Austriji.
Digitalni doseg ove izdavačke kuće je 22,3 posto i više, točnije 79.000 donositelja odluka, te ga čini najboljim medijem za doseg visoko-kvalitetne ciljne publike.
Zadrani su se potrudili
Okosnicu eventa čine pomno odabrane brendirane eno-gastro postaje koje provode goste na kratko putovanje u Zadarsku regiju poput reprezentativnnih vina, maslinova ulja, paškog sira i drugih delicija Zadarske županije. Renomirani chefovi pripremaju na kuharskim postajama na licu mjesta tradicionalna jela s namirnicama proizvođača.
POSTAJE:
1. ZADAR 1-chef Josip Vrsaljko
2. ZADAR 2- chef Saša Began
3. ZADAR REGION ARHIPELAG - stanica za kuhanje ribljih proizvoda i jela
4. OTOK PAG
Udruga paškog sira - Sirane otoka Paga uz prezentaciju izrade čipke i narodnih običaja/nošnji
5. FALKENSTINER PUNTA SKALA RESORT
Chef i koktel majstor - Jelo lokalnog karaktera i predstavlja Zadarsku županiju
5. MAŠKOVIĆA HAN BOUTIQUE HERITAGE HOTEL - živa rekonstrukcija povijesti (vitezovi i otomanski vojnici)
Gastro dio: baklave koje će pripremiti kuhari Mašković hana
6. 4 PUNKTA S PO 2 VINARA