StoryEditorOCM
RegionalPROSLAVA

Svečano obilježen Dan Osnovne škole Jurja Barakovića u Ražancu: učenicama generacije proglašene Mia Gruban i Petra Jović

Piše Zadarski.hr
2. lipnja 2023. - 13:09

Svečanom sjednicom i kulturno - umjetničkim programom, u petak je svečano obilježen Dan osnovne škole Jurja Barakovića u Ražancu ujedno posvećen i obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su učenici, učitelji, roditelji i dragi gosti, predstavnici Općine Ražanac, Zadarske županije, svećenici naših Župa i ravnatelji odgojno-obrazovnih ustanova Zadarske županije.

Tijekom programa predstavljena je ‘land art‘ aktivnost učenika s učiteljem likovne kulture Borisom Cikačem. Predstavljen je i školski projekt u sklopu kojega je tiskana knjiga “Ražanačko blago” (mentori Lidija Rudić, Gita Negro, Dijana Jurjević, Frane Potočnjak) i dokumentarni filmovi “Ribar Frane”, “Večera s oceke” i “Ribar plete mrižu svoju” (mentori Marta Bonato, Irena Miočić, Marija Prović, Ena Bošković, Jasna Kostović i Radojka Jović).

Ravnateljica Vesna Drmić podijelila je pohvalnice, zahvalnice i nagrade najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima. Učenik Jakov Barać sudjelovao je na državnom natjecanju “Sigurno u prometu” (mentorica Ana Čolak), na državnoj razini natjecanja u znanju i kreativnosti ‘Čitanjem do zvijezda 2023.‘ sudjelovala je učenica Jeanine Matija Coldeboeuf (mentorice Lidija Rudić, Gita Negro, Danijela Petani), na završnoj smotri nacionalnog projekta “Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige” sudjelovala je učenica Mia Jelinić (mentorice Danijela Petani i Lidija Rudić), školska klapa “Škalinice” sudjelovala je na 13. festivalu dječjih klapa (mentorica Ivana Buljat), učenici Petra Beretin, Roza Zubčić, Josip Lovrić i Marcela Miletić postigli su rezultate među 10 posto najboljih na državnoj razini na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja “Dabar” (mentorice Marina Marić i Snježana Fain), učenica Nika Vranković postigla je rezultat među 10 posto najboljih na državnoj razini na međunarodnom matematičkom natjecanju “Klokan bez granica” (mentorica Jasna Kostović), a učenica Roza Zubčić pobijedila je na literarnom natječaju međunarodnog karaktera povodom obilježavanja Dana europske baštine 2022. (mentorica Lidija Rudić). Učenici su sudjelovali na raznim županijskim natjecanjima znanja i smotrama.

Učenicama generacije proglašene su Mia Gruban i Petra Jović zbog odličnog uspjeha, rada, truda i zalaganja.

19. travanj 2024 03:46