StoryEditorOCM
RegionalKASNO JE SHVATIO

Splićanin ostao zatečen kad je došao kući iz poznate trgovine i pogledao račun: ‘Kako ovo, jedna cijena na pakiranju...‘

Piše Božidar Lončar/SD
10. veljače 2024. - 12:15

- Kako to jedna cijena na bakalaru, a druga na računu? - pitao se autor objave u Facebook grupi "Splitska grintanja" uz objavljenu fotografiju kupljenog bakalara u poznatom inozemnom trgovačkom lancu u Kaštel Sućurcu.

Kao što se može vidjeti, na artiklu su zalijepljene dvije cijene: jedna od 47,99 eura i druga od 41.59 eura po kilogramu. Bome, poštena razlika, od šest eura i četrdeset centi za kilogram. Kada se pogleda račun začuđenog građanina, samo razlikom u cijeni bakalara može "pokriti" pola cijene svog šopinga koji bez bakalara iznosi oko 13 eura! Primamljiva ponuda. Osobito za delikatesu poput bakalara.

image
Screenshot/Facebook

Sad dolazimo do prvog upitnika. Cijena od 47,99 eura je prekrižena kemijskom olovkom. Doduše, i dalje se vidi. No, ajde, koga briga.

I onda čovjek dolazi do blagajne. Plaća račun, odlazi i kada vidi koliko mu je naplaćeno odluči to podijeliti na Facebooku! Na računu je "ostala" stara cijena zbog čega je bakalar platio 30.62 umjesto 26.53 eura. Četiri eura i deset centi manje ili po starome oko 30 kuna. Trećina shopping liste. Kruh za dva, tri dana, dvije kavice u gradu ili kilo "verzota" po akcijskoj cijeni...

Naravno, na objavu su se javili mnogi. Bilo je onih koji su ukorili kupca zbog nemara i nepažnje:

- Promijenila se cijena, vjerojatno su zaboravili prevagati bakalar. Djelatnicima ovo ni iz džepa ni u džep 

- Kupili ste ga po akcijskoj cijeni koja je prošla, a bakalar nisu ponovo izvagali

- Račun prekontrolirati još u dućanu 

Naravno, bilo je i žustrih komentara koji su račun komentirali s "lopovluk". Ipak, kao i uvijek, bilo je i onih koji su od svega napravili dobru zezanciju:

- Udeblja se (bakalar) - 

- Oteža im do kase - dio je komentara.

Poslali smo upit i trgovačkom lancu. Čekamo odgovor.

image
Screenshot/Facebook
27. travanj 2024 04:35