StoryEditorOCM
RegionalNISU LOŠE VIJESTI

Skijalište Mukinje jest zatvoreno, ali nije i sanjkalište: "Dalmatinci, dođite se sanjkati i uživati u zimskim radostima - uz sve propisane mjere!"

Piše Zadarski.hr
14. siječnja 2021. - 14:42

Mnoge Dalmatince koji su ove dane odlučili provesti na snijegu točnije na Mukinjama, u srijedu je iznenadila vijest o zatvaranju Skijališta Mukinje zbog trenutnih epidemioloških mjera. Unatoč tome što je ta vijest objavljena jučer, ona je zapravo „stara vijest”. 

Naime, kako nam je objasnio Ognjen Borčić, glasnogovornik Nacionalnog Parka plitvička jezera pod čijom je ingerencijom i Skijalište Mukinje, skijalište ovo godine nisu ni otvarali prije svega zbog tehničkih problema.

- Prvo, nema dovoljno snijega te ni strojevi ne mogu obaviti posao kako spada da se dobije jedno kvalitetno skijalište. Druga stvar je u iznajmljivanju opreme. Upravo zbog pridržavanja mjera koje nalaže Nacionalni stožer, nismo u mogućnosti u malom prostoru ljudima pružiti iznajmljivanje skijaške opreme te smo zbog toga zatvorili i vučnicu. Također, zatvorene su sanitarne prostorije – pojasnio nam je Borčić dodavši da, za sada, radi sanjkalište te restoran, ali na principu naručianja "za vani".

image
Skijalište je zatvoreno, ali sanjkalište nije!
Np Plitvička Jezera

- Bio sam prije dva sata tamo i mogu vam reći da ima dosta ljudi, no svi se pridržavaju mjera jer, realno, ima itekako dovoljno prostora! Uživaju s djecom, obitelji i prijateljima te su svi jako zadovoljni što se vidi po osmijesima! Stoga, Dalmatinci, dođite na Mukinje sanjkati se i jednostavno uživati u zimskim radostima za koje se nadamo da će potrajati – zaključio je Borčić. 

 

02. svibanj 2024 09:05