StoryEditorOCM
RegionalPAG ART FESTIVAL

Proslavljeni violinist Stefan Milenković impresionirao publiku djelima u rasponu od Händela do Ravela

Piše L.P./PAF
13. kolovoza 2023. - 14:41

Dugo očekivani nastup proslavljenog violinista Stefana Milenkovića na PagArtFestivalu, održan u subotu, 12. kolovoza u prelijepoj zbornoj crkvi Marijinog uznesenja u Pagu, ostvaren je na veliko zadovoljstvo brojne publike, potvrđujući besmrtnost i uzvišenost klasične glazbe i nezamjenjivost klasičnih glazbenika.

image

Pag Art Festival

Elvis Šmit/Slobodna Dalmacija

Maestro Milenković koji je prije 11 godina u Pagu svirao Vivaldijeva Godišnja doba i ovoga je puta impresionirao publiku djelima u rasponu od Händela do Ravela, s maestralnim Varijacijama na originalnu temu Wieniawskog. Probranim djelima klasične literature Milenković i pijanistica Hilda Švan dodali su i kompoziciju Kojoti suvremenog američkog skladatelja, Navajo Indijanca Connora Cheea.

image

Pag Art Festival

Elvis Šmit/Slobodna Dalmacija

25. PagArtFestival ide prema kraju te će predstaviti mladog gitarista Filipa Miškovića koji će 16. kolovoza nastupiti u Domu kulture u Povljani, koja od ovoga ljeta kreće s koncertima ozbiljne glazbe, te 17. kolovoza u Starom Gradu Pagu.

Umjetnička organizacija „Lovro&Nina“ ne posustaje u svojim naporima te okuplja sve brojniju publiku željnu istinski vrijednih umjetničkih događaja.

04. svibanj 2024 10:21